Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A mester én vagyok - 130 éve született FÜST MILÁN

-25%
ÚJ
A mester én vagyok - 130 éve született FÜST MILÁN
 • A mester én vagyok - 130 éve született FÜST MILÁN
3 000 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2018.07.16   A készlet erejéig!

Füst Milán 1932-ben keletkezett írása páratlanul izgalmas, számos regénytechnikai újítást megelőlegező kísérlet, nemcsak az író pályáján, hanem a magyar epika történetében is. Az egyes szám első személyben megszólaló doktorkisasszony főszereplője és egyúttal lejegyzője is egy külső és belső történésnek: naplójegyzeteiben a sokszorosan összetett férfi-női viszony merész megközelítésben fogalmazódik meg.

"Nem posztumusz regény, hanem megtagadott kézirat, elkésett edíció. Bizonyára ma sem kelt majd értékéhez, újdonságaihoz méltó visszhangot. Holott a stilisztikán, jambusbeszéden túl a legizgalmasabb esztétikai vitákat, felismerést kelthetne. Nem ismerek a magyar irodalomban még egy könyvet, mely a regényről vallott felfogásunkat így megkérdőjelezné." (Bikácsy Gergely)

2018. július 17-én 130 éve született FÜST MILÁN író, költő és esztéta. Ö a magyar szabadvers egyik megteremtője, leghíresebb drámája pedig a IV. Henrik király. Kiváló Shakespeare-kutató volt, nagyszerű tanulmányt írt róla, és lefordította a Lear királyt. Értékesek kritikái és memoárjai, amelyeket Emlékezések és tanulmányok címmel 1956-ban adott ki. Finoman szólva: nem volt könnyű ember; zárkózott, gőgös, sértődékeny, mogorva, ráadásul hipochonder, s emiatt keserű és boldogtalan. Munkamódszerét ismerve, az irodalomban sem találhatott sok örömöt, kínkeservesen szülte minden sorát, évekig, olykor évtizedekig kínlódott műveivel, bizonyára több kéziratlapját égette el, mint amennyi ránk maradt, verseiből például alig száz. îgy viszont csak remekmű került ki a keze alól, ha ő meg volt elégedve írásával, biztosak lehetünk benne, hogy az tökéletes is. Egyébként nem is akart irodalmár lenni - a költőket "holdkóros szépségnagykereskedők"-nek tartotta -, orvosnak készült. Idős korában aztán íróként némiképp megvalósította ifjúkori álmát, amikor megírta Szexuál-lélektani elmélkedések című könyvét, amely szintén remekül sikerült - oly annyira, hogy csak elkészülte után húsz évvel jelenhetett meg először, gyengébb idegzetűeknek ma sem ajánlható jó szívvel. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Füst Milán
  A mester én vagyok
  Kiadó: Fekete Sas
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 308
  ISBN: 9786155568107

 • Cikkszám
  572943
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés