Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A második pályázat - 85 éves SZINETÁR MIKLÓS

-25%
ÚJ
A második pályázat - 85 éves SZINETÁR MIKLÓS
 • A második pályázat - 85 éves SZINETÁR MIKLÓS
 • A második pályázat - 85 éves SZINETÁR MIKLÓS
 • A második pályázat - 85 éves SZINETÁR MIKLÓS
2 900 Ft
Akció: 2 175 Ft
Kezdete: 2017.02.07   A készlet erejéig!

Az emberek keresik az igazságot, de nem igazán akarják megtalálni... És mert inkább a boldogságra vágynak, mint az igazságra, ha az igazság a boldogság akadálya, akkor nem kell nekik.

Pár évvel ezelőtt írtam egy könyvet. Rögzíteni akartam gondolataimat, véleményemet, örömeimet és félelmeimet a világról, na meg a színház, az opera, a televízió világáról, ahol az életemet töltöttem. A könyv formája levelezés volt. Egy fiktív tanítványom, János tanácsot kért tőlem, pályázzon-e színházigazgatói állásra, majd erről a pályázatról levelezni kezdtünk: tanácsokat adtunk egymásnak, vitatkoztunk, töprengtünk. Persze nemcsak a pályázatról. Az idős tanár én magam voltam, vállalván, hogy minden, amit leírok, saját véleményem. Levelezőpartnerem, János alakja sok mindenkiből lett összegyúrva. Növedékeimből, akik közül számosan tényleg engem kérdeztek meg, mielőtt elvállaltak volna egy igazgatói állást, meg belőlem is, mert ez a János olyasmiket mondott meg képviselt, amiket én is mondanék ma, ha negyven évvel fiatalabb volnék. A könyvet sokan elolvasták, és biztattak, hogy folytassam. Vállalom, mert vannak még gondolataim, újabb tapasztalataim, és van néhány történetem, ami tanulságos lehet. Úgyhogy akkor most feltámasztom Jánost.

2017. február 8-án 85 éves SZINETÁR MIKLÓS rendező. Talán nincs is nála sokoldalúbb színházi ember az utóbbi évtizedekben, pályakezdése óta annyi mindent csinált, hogy felsorolni is lehetetlen. Csak pár tevékenységét említve; volt a Fővárosi Operettszínház főrendezője és igazgatója, a Magyar Televízió főrendezője, művészeti igazgatója és elnökhelyettese, utóbb pedig a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Emellett több mint fél évszázada tanít, rendezései pedig minden műfajra kiterjednek. Legendás munkája a Koldusopera és az Egy szerelem három éjszakája, de rendezett egy sor tévéfilmet is, feldolgozta Az ember tragédiáját és a Bánk bánt, s ma is emlékezetes Rózsa Sándor című népszerű filmsorozata. De vannak mozifilmjei is, az ő műve az 1966-os Háry János, az 1971-es Csárdáskirálynő és Az erőd. Felesége is népszerű művész, Hámori Ildikó színésznő, és lányuk, Szinetár Dóra is erre a mesterségre adta a fejét. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Szinetár Miklós
  A második pályázat
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 207
  ISBN: 9789630796637

 • Cikkszám
  300184
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés