Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A magyar irodalom arcképcsarnoka I-II. - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A magyar irodalom arcképcsarnoka I-II. - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • A magyar irodalom arcképcsarnoka I-II. - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • A magyar irodalom arcképcsarnoka I-II. - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • A magyar irodalom arcképcsarnoka I-II. - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
1 190 Ft

Kereken száz, röviden megfogalmazott irodalmi arckép a magyar múlt századaiból, Janus Pannoniustól Radnóti Miklósig. Nem több és nem kevesebb, mint arcképcsarnok. Tehát nem valamiféle rendszeres irodalomtörténet, de nem is anekdotagyűjtemény hajdani írókról, költőkről. Arra jó, hogy az olvasó emlékezetébe idézze az ismert nevű vagy elhomályosodott szerepű írástudókat, a szó magyar művészeit, akik úgy sorakoznak itt, mint képtárban a festmények. A könyv célja: az olvasás gyönyörűségén át érdeklődést kelteni számos író és költő művei iránt, hogy nem csak róluk, hanem tőlük is olvassunk, hogy érzékeljük irodalmunk gazdagságát, és élvezzük szépségeit.

2019. április 9-én 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA író. Rendkívül sokoldalúan művelt ember volt, s mivel legendás mesélő, erről a tévénézők milliói is meggyőződhettek. Számos ismeretterjesztő műsorban szerepelt ugyanis, halála előtt nem sokkal például a Pipafüstben mesélt a kultúrhistória izgalmas érdekességeiről, de bármilyen témáról órákig tudott előadni, igen élvezetesen. Nemcsak remek előadó volt - a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanáraként nemzedékek kedvence lett, óráira alig lehetett beférni -, de kiváló stílusban írt is, ezért aztán irodalom- és színháztörténeti könyvei is nagyon kedveltek. Kivételesen termékeny szerző volt, könyveinek száma száz körül lehet, csak regényből több mint egy tucatot írt, de verseiből is kiadott vagy tíz kötetnyit. A csúcsot azonban rádióműsoraival tartja, állítólag több mint ezerben szerepelt, bár kétséges, hogy össze tudta-e valaki számolni. Ha csak nem ő maga tette ezt, mert akkor természetesen ez is tényként könyvelhető el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hegedüs Géza
  A magyar irodalom arcképcsarnoka I-II.
  Kiadó: Trezor
  Kiadás éve: 1992
  Oldalszám: 1327
  ISBN: 9637685138

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  327652
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés