Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 1 db
A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
9 800 Ft
Akció: 7 350 Ft
Kezdete: 2018.08.09   A készlet erejéig!

A kötet a magyar film történetének gazdag dokumentumait vonultatja fel. Bemutatja az egyes történeti korszakokat, a játék- és dokumentumfilm műfajt, valamint az animáció tematikai és stílusvariációit, a tendenciákat és a műveket, a filmek főbb alkotóit, a filmgyártás műhelyeit, a vetített képek világának intézményrendszerét, a filmforgalmazás változásait, az infrastruktúra felépítését. Korabeli plakátok, ritkaságszámba menő werk- és jelenetfotók, díszlet- és jelmeztervek, jellegzetes illusztrációk kapnak helyet az albumban. Szerepel az antológiában számos kevéssé ismert gyűjteményi anyag, kéziratrészlet, relikvia. A magyar film barátai megismerhetik az egyes fejezetekből a múlt és jelen mozi-kultúráját.

2018. augusztus 22-én 100 éve született Budapesten BENKŐ GYULA színész. Még a főiskolán tanult, amikor egy parádés beugrással robbant be a színházi életbe; egy nap alatt kellett megtanulnia a színpadról azonnali hatállyal letiltott Peti Sándor szerepét. És oly kiválóan oldotta meg a feladatot, hogy a színigazgató azonnal szerződést ajánlott neki. Így került a diploma után a Vígszínházba, és ötvenöt évig maradt hűséges a társulathoz és közönségéhez. A több mint fél évszázad alatt aratott sikereit felsorolni is lehetetlen, kivált, hogy már fiatalon a legnagyobb sztárok egyike volt. Ennek érzékeltetésére legyen elég annyi, hogy 1941-ben - amikor havi 200 pengő fixszel az ember könnyen viccelt - 3500 pengő volt a fizetése. Filmjeit szintén nem lehet számbavenni, csak mozifilmből százhatvanat forgatott - köztük olyan népszerű alkotásokat, mint A kőszívű ember fiai, az Egy magyar nábob, a Kárpáthy Zoltán és a Szegény gazdagok -, s akkor még nem esett szó tévéfilmjeiről és rádiós munkáiról. Szabó családbeli szerepe azonban feltétlen említést érdemel, mert jól mutatja művészi alázatát; élete végefelé súlyos betegsége miatt elvesztette a látását, de nem hagyta cserben hallgatóit, hallomás útján tanulta meg a szerepét, és fejből mondta hangszalagra. Igazi úriember volt, halálakor mint "utolsó gavallér"-t búcsúztatták. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Gyürey Vera, Lencsó László, Veress József
  A magyar filmtörténet képeskönyve
  Kiadó: Osiris
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 382
  ISBN: 9789633899069

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  772939
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés