Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 1 db
A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
 • A magyar filmtörténet képeskönyve - 100 éve született BENKŐ GYULA
9 800 Ft
Akció: 7 350 Ft
Kezdete: 2018.08.09   A készlet erejéig!

A kötet a magyar film történetének gazdag dokumentumait vonultatja fel. Bemutatja az egyes történeti korszakokat, a játék- és dokumentumfilm műfajt, valamint az animáció tematikai és stílusvariációit, a tendenciákat és a műveket, a filmek főbb alkotóit, a filmgyártás műhelyeit, a vetített képek világának intézményrendszerét, a filmforgalmazás változásait, az infrastruktúra felépítését. Korabeli plakátok, ritkaságszámba menő werk- és jelenetfotók, díszlet- és jelmeztervek, jellegzetes illusztrációk kapnak helyet az albumban. Szerepel az antológiában számos kevéssé ismert gyűjteményi anyag, kéziratrészlet, relikvia. A magyar film barátai megismerhetik az egyes fejezetekből a múlt és jelen mozi-kultúráját.

2018. augusztus 22-én 100 éve született Budapesten BENKŐ GYULA színész. Még a főiskolán tanult, amikor egy parádés beugrással robbant be a színházi életbe; egy nap alatt kellett megtanulnia a színpadról azonnali hatállyal letiltott Peti Sándor szerepét. És oly kiválóan oldotta meg a feladatot, hogy a színigazgató azonnal szerződést ajánlott neki. Így került a diploma után a Vígszínházba, és ötvenöt évig maradt hűséges a társulathoz és közönségéhez. A több mint fél évszázad alatt aratott sikereit felsorolni is lehetetlen, kivált, hogy már fiatalon a legnagyobb sztárok egyike volt. Ennek érzékeltetésére legyen elég annyi, hogy 1941-ben - amikor havi 200 pengő fixszel az ember könnyen viccelt - 3500 pengő volt a fizetése. Filmjeit szintén nem lehet számbavenni, csak mozifilmből százhatvanat forgatott - köztük olyan népszerű alkotásokat, mint A kőszívű ember fiai, az Egy magyar nábob, a Kárpáthy Zoltán és a Szegény gazdagok -, s akkor még nem esett szó tévéfilmjeiről és rádiós munkáiról. Szabó családbeli szerepe azonban feltétlen említést érdemel, mert jól mutatja művészi alázatát; élete végefelé súlyos betegsége miatt elvesztette a látását, de nem hagyta cserben hallgatóit, hallomás útján tanulta meg a szerepét, és fejből mondta hangszalagra. Igazi úriember volt, halálakor mint "utolsó gavallér"-t búcsúztatták. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Gyürey Vera, Lencsó László, Veress József
  A magyar filmtörténet képeskönyve
  Kiadó: Osiris
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 382
  ISBN: 9789633899069

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  772939
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés