Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A leghosszabb hét

-65%
A leghosszabb hét
3 480 Ft
Akció: 1 218 Ft
Kezdete: 2013.10.24   A készlet erejéig!

A történelem legdrámaibb, a századok során jelentőségéből mit sem vesztett hetének áttekintésével a könyv az ismert eseményeket egészen újszerű megvilágításba helyezi.

A Leghosszabb hét percről percre rekonstruálja minden hetek legfontosabbikát, miközben élénk részletekben eleveníti fel a korabeli Jeruzsálem hangulatát. Jézus vasárnapi győzedelmes bevonulásától az egy héttel későbbi feltámadásáig felidéződnek a zsúfolt utcák, a fojtogató légkör, a belső politikai csatározások és Jézus elfogásának, perének és kivégzésének borongós feszültsége.

Erős hangsúlyt kapnak a kulcsfigurák: a gondjaira bízott ország népét megérteni képtelen Pilátustól, a karrierkatonától a Római Birodalom és a vallási fanatizmus között kötéltáncot járó Kaifás főpapig csakúgy, mint Jézusnak az események forgószelébe került követőitől és családjától a szűk utcákat benépesítő sok ezer zarándokig.

RUTINKIVÉGZÉS VOLT, A NAGYHATALMI POLITIKA MINDENNAPOS ESEMÉNYE A BIRODALOM VÉGVIDÉKÉN.

ÁM A NÁZÁRETI JÉZUS ELFOGÁSÁNAK, PERÉNEK ÉS HALÁLÁNAK HÍRÉTŐL MINDMÁIG HANGOS A VILÁG.

MI TÖRTÉNT HÁT VALÓJÁBAN? MENNYIRE MEGBÍZHATÓAK A BESZÁMOLÓK? MIÉRT VÉGEZTÉK KI? ÉS HOGYAN VÁLT EZ A RÉGES-RÉGI HALÁLESET KULTÚRÁNK SARKKÖVÉVÉ?

Nick Page a legújabb régészeti és történeti kutatás eredményeiből merítve és számos, kevéssé ismert tényt felsorakoztatva keresi a kivezető utat a mítoszok és a téves értelmezések labirintusából, hogy felfedje az igazságot a leghosszabb héttel kapcsolatban.

Ajánlás
Nick Page „A leghosszabb hét” című könyve egy történeti utazásra hívja az olvasót. A titokzatos cím a Názáreti Jézus utolsó napjaira utal, melyet már számos kutatás, részletes elemzés, film, tudományos kötet igyekezett bemutatni. De vajon miért? Ki az a kétezer évvel ezelőtti személy, akiről oly sokan beszélnek, vitatják vagy hisznek benne? A szerző a történész és oknyomozó szemével próbál választ adni a feltett kérdésre, megvizsgálva Jézus életének végső döntő időszakát. Ahhoz azonban, hogy valamiről önálló véleményt formálhassunk, tudni kell, hogy mi történt. Az angliai Oxfordshire közelében élő író, aki több mint hatvan könyv szerzője, különleges képességgel rendelkezik a részletek feltárására, s ezzel nem csak a keresztényeket, hanem minden érdeklődő embert egy izgalmas felfedezésre visz.
Bármennyire távolinak is tűnik az idő és a kor, amelyben az utolsó vacsora, Jézus elfogatása, kihallgatása és végül kereszthalála végbemegy, mégis nagyon alapos beszámolók állnak a rendelkezésünkre. Nemcsak az evangéliumok, hanem más nem keresztény történeti források is segítenek abban, hogy pontos képet kapjunk arról, amit a teológusok és történészek „Krisztus-eseménynek” neveznek.
A történeti Jézus-kutatás már több mint száz évre vezethető vissza és számos kutató jelentős eredményt ért el. Közülük az egyik legismertebb a magyar Vermes Géza, akinek számos a „zsidó Jézussal” kapcsolatos könyve jelent meg.
Nick Page történeti jellegű kutatásaiba gyakran mai párhuzamokat állít, és szabadon fogalmaz, a mai ember szókincsét felhasználva. A gyors gondolatváltások korunk számára igyekeznek közelebb hozni a sajátos történelmi, politikai és gazdasági viszonyokat. A szerző mindezt azért teszi, hogy a történelem egy meghatározott pontján élt „zsidó rabbi” esetében felismerjük, hogy ő több mint ember, aki a keresztény hit szerint az Isten Fia. A Názáreti Jézus szenvedése, és kereszthalála hatalmas történelmi és kulturális változást eredményezett az elmúlt kétezer évben. A kötet rendkívül igényes, sok tekintetben új és hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, mely történelmi bevezetés lehet a „názáreti rabbiról” szóló teljesebb ismeretekbe. Amikor az író a helyszínre vezeti az olvasót, egyúttal eljuttatja arra a pontra is, amikor Jézus Krisztus drámai hetének utolsó óráival szembesülve azt nem csak futó újsághírként, hanem gondolkodás- és életformáló eseményként értelmezi.

Kránitz Mihály, teológus

 • Nick Page
  A leghosszabb hét
  Az igazság Jézus utolsó napjairól
  Kiadó: Kelly
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 338
  ISBN: 9789639943636

 • Cikkszám
  819267
Webáruház készítés