Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A lámpás hölgy - 110 éve született KERTÉSZ ERZSÉBET

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
A lámpás hölgy - 110 éve született KERTÉSZ ERZSÉBET
 • A lámpás hölgy - 110 éve született KERTÉSZ ERZSÉBET
790 Ft
Nincs raktáron

A kiemelkedő nőalakok többre, jobbra és szebbre törekvésük útjában majd mindig kettős falba ütköznek. Az egyik, a társadalmi viszonyok, a kényelmesség és a megszokás fala ott mered minden úttörő előtt, akár férfi, akár nő. A nő azonban, mielőtt eddig a falig eljuthatna, már átverekedte magát egy belső, szűkebb akadályon: a kicsinyes család és a szűk környezet ellenállásán. Így kellett Florence Nightingale-nek, a szép és gazdag, társaságában körülrajongott angol leánynak megküzdennie jómódú családja előítéleteivel, hogy eljusson korán felismert hivatásához: a szenvedő, beteg emberek gondozásához. A krími háború vérözöne kellett hozzá, hogy nemzete és a világ rádöbbenjen: az ápolónő munkája képzést, szakismeretet követel és tiszteletet érdemel. Florence ezért áldozta hosszú, magányos, munkás életét.

2019. szeptember 29-én 110 éve született KERTÉSZ ERZSÉBET írónő. Elsősorban fiataloknak, különösen lányoknak írt regényein, amelyek az emlékezetes csíkos könyvekben jelentek meg, olvasók több generációja nőtt fel. Életrajzi munkái a világ- és a magyar történelem nagy alakjairól szóltak, de kizárólag nőkről. Nevéhez kötődik egyebek mellett a Teleki Blanka, a Szendrey Júlia, a Csipkebolt Brüsszelben (Podmaniczky Júliának,, Jósika Miklós feleségének az életrajza), a Kossuth Zsuzsanna és a Vilma doktorasszony (Hugonnai Vilmáról az első magyar orvosnőről szóló) című könyv. (forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kert%C3%A9sz_Erzs%C3%A9bet)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kertész Erzsébet
  A lámpás hölgy
  Florence Nightingale életregénye
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 262
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631106187

  Gyenge állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  935662
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés