Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kutyás hölgy - 160 éve született ANTON CSEHOV

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A kutyás hölgy - 160 éve született ANTON CSEHOV
 • A kutyás hölgy - 160 éve született ANTON CSEHOV
570 Ft

„Elbeszéléseiben mindig több tartalom van, mint szó…. mint stilisztika az egyetlen korunk művészei közül, aki az írás művészetét olyan tökéllyel sajátította el, hogy a szavaknak szűk lett a tér, a gondolatoknak pedig tágas….Nem lehet tolmácsolni elbeszéléseinek tartalmát… mert azok mindegyike, mint drága, finom csipke, óvatos bánásmódot követel, és nem tűri a durva kezek érintését, amelyek csak összegyűrhetik azt… ” – írja nagy példaképéről Gorkij, aki a legközelebb rokona, közvetlen utóda Csehovnak az orosz és világirodalomban.

2020. január 29-én 160 éve született ANTON CSEHOV orosz író

A világirodalom egyik legjelentősebb novellistája, a XX. századi lélektani dráma előfutára, egyébként pedig hivatásos író volt, bár orvosi magánpraxist is folytatott, hogy anyagilag segíthessen családján. Kezdetben novellákat írt, az elsővel 1880-ban, húsz éves korában jelentkezett. 1886-ban Tarka történetének című kötetével alapozta meg hírnevét, s rá egy évre bemutatták Ivanov című darabját is. Legismertebb novelláját, A csinovnyik halálát 1883-ban írta, s az 1880-as évek második felére a novella műfaját már teljesen a maga képére formálta. Az 1890-es évek közepén fogott drámaírásba, s sorra alkotta világhírű műveit, a Sirály, a Ványa bácsi, a Három nővér, a Cseresznyéskert mind a világirodalom örökbecsű drámái közé tartozik. Ő teremtette meg a cselekmény nélküli, "drámaiatlan dráma" műfaját. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Anton Pavlovics Csehov
  A kutyás hölgy
  A Világirodalom Remekei
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 340
  Kötés: keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  353037
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés