Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A királyné nyaklánca - 275 éve született ALESSANDRO CAGLIOSTRO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A királyné nyaklánca - 275 éve született ALESSANDRO CAGLIOSTRO
 • A királyné nyaklánca - 275 éve született ALESSANDRO CAGLIOSTRO
 • A királyné nyaklánca - 275 éve született ALESSANDRO CAGLIOSTRO
 • A királyné nyaklánca - 275 éve született ALESSANDRO CAGLIOSTRO
540 Ft

Ez a könyv Marie Antoinette királyné nyakláncának híres történetérõl szól, vagyis a francia forradalom elõzményeirõl. A szokott történelmi életrajzoktól egyrészt abban különbözik, hogy nem életrajz, másként és fõleg pedig abban, hogy nem elégszem meg az események elmondásával, hanem igyekszem elmagyarázni azokat, elõzményeikkel és következményeikkel együtt.

Így kísérlem meg egy rendkívül kalandos és mégis elejétõl végig igaz történet keretében bemutatni XVI. Lajos korának francia társadalmát, irodalmi és érzelmi életét, nevezetes figuráit, és az egészet egy eleven és szuggesztív tablóba állítani össze, amely képet ad arról, hogy miért kellett kitörnie a francia forradalomnak.” – Szerb Antal nyilatkozata

2018. június 2-án 275 éve született ALESSANDRO CAGLIOSTRO olasz kalandor. Valójában Giuseppe Balsamónak hívták, és igencsak szerette az élet örömeit, a szórakozáshoz azonban pénz kellett. Az viszont természetesen nem volt neki, így aztán huszonévesen már szülővárosa, Palermo hírhedt csirkefogójának számított, majd nyakába vette a világot, és élete során bejárta fél Európát. Számos könyv született mozgalmas életéről, szélhámos kalandjai közül a leghíresebbet a mi Szerb Antalunk is elmesélte A királyné nyaklánca című izgalmas könyvében. Cagliostro grófot minden idők egyik legdörzsöltebb csalójának tartják, aki nemcsak azt hitette el az emberekkel, hogy isteni sugallatra "kozmikus diplomáciai küldetést" teljesít, amelynek során ő hivatott összeegyeztetni a katolicizmust és a szabadkőműves tanokat, de azt is be tudta adni kortársainak, hogy ő voltaképpen csodadoktor és jövendőmondó. Jócskán használt hírnevének, hogy sok jóslata rejtélyes módon be is jött, Londonban például egymás után többször is helyesen jövendölte meg a lottószámokat, amelyekkel aztán többen is vagyonokat nyertek, máig nem tudni hogyan csinálta. Ilyen és hasonló húzásai miatt állandóan menekülnie kellett, idővel minden országban körözték. A hírhedt kalandor vesztét végül az okozta, hogy megjósolta a francia forradalmat, s amikor az három év múlva tényleg kitört, egyben kitört a pánik is az európai királyi családokban. A szélhámos grófot végül Rómában fogták el, a Vatikán ítélte el, s négy évi fogság után a várbörtönben halt meg. De még halála is különlegesre sikeredett; ő volt az inkvizíció utolsó áldozata. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szerb Antal
  A királyné nyaklánca
  Illusztrálta: Gyulai Líviusz
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1965
  Oldalszám: 370

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  573386
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés