Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A király ruhái - 170 éve született MIKSZÁTH KÁLMÁN

-25%
ÚJ
A király ruhái - 170 éve született MIKSZÁTH KÁLMÁN
 • A király ruhái - 170 éve született MIKSZÁTH KÁLMÁN
 • A király ruhái - 170 éve született MIKSZÁTH KÁLMÁN
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft
Kezdete: 2018.12.30   A készlet erejéig!

Mikszáth Kálmán a magyar irodalom páratlan mesélőkedvű, utánozhatatlan bölcsességű és humorú írója. Kevésbé ismert ugyan a gyermekolvasók körében, ám válogatásunk bizonyságul szolgál arra, hogy írója éppúgy ismeri a gyerekek, mint a felnőttek nyelvét.

A kötetben sokféle mesét, történetet talál a mesélő felnőtt, az olvasó gyerek: mesét a gőgös hókirályról, aki bár az erdő uralkodója lesz, de trónjáról hamar leolvasztja a napsugár, a Dr. Bubóhoz szakmailag fel nem érő Dr. Bagolyról, az erdőben eltévedt és a mackók barlangjába került kisfiúról, anekdotából kerekedő történetet Mátyás királyról.

Ezeket az elbeszéléseket, meséket csillogó humor, derű, okosság szövi át, és hangjuk olyan friss és eleven, hogy a ma gyermekének is vidám perceket ígérnek, aki a legjobb átmenetet kaphatja bennük a gyermekmesék és a valódi irodalom között, egyúttal remek bevezetést is az egyik legnagyobb magyar író világába.

2017. január 16-án 170 éve született Szklabonyán MIKSZÁTH KÁLMÁN író. Szklabonyai parasztgyerekből lett parlamenti képviselő, s a már életében is klasszikus író, aki olyan remekművekkel írta be nevét a magyar kultúrtörténetbe, mint A Noszty fiú esete Tóth Marival, A fekete város és a Különös házasság. Ez utóbbi témát különösen jól ismerhette, hiszen az ő házassága is méltán nevezhető különösnek. Fiatalon beleszeretett egy szolgabíró leányába, de Mauks Ilona apja eltiltotta lányát a közel sem partiképes ifjútól. Mivel az atyai áldásban nem lehetett reménykedni, Mikszáth egy szép napon megszöktette szerelmét, hamar feleségül vette, ám eltartani nem tudta. Ezért csakhamar elvált tőle, hazaküldte a családi házba, ő pedig nagy eltökéltséggel elindult meghódítani az irodalmat. Sikerült is neki, harmincöt éves korában már népszerű irodalmár volt. Pestre költözött, tekintélyes bajuszt növesztett, pocakot eresztett, politizálni és pipázni kezdett, bekerült a parlamentbe, s lassanként majdhogynem ő lett a haza bölcse. Nagyszerű könyvek sorát írta, A Noszty fiú esete Tóth Marival, A fekete város, a Különös házasság már megjelenésükkor szép sikert arattak, mára pedig klasszikus értékű alkotássá váltak. És tekintélye csúcsán büszkén kihúzta magát, majd ismét megkérte volt felesége kezét. Ilonka némi töprengés után igent mondott, Mikszáth így másodjára is oltár elé vezette szerelmét. Mikszáth sosem látott tekintélynek örvendett, ő az egyetlen magyar író, akinek már életében a nevét viselte szülőfaluja; az akkoriban Kürtabonynak hívott Szklabonya nagy fiának halála előtt pár hónappal keresztelte át magát Mikszáthfalvára. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mikszáth Kálmán
  A király ruhái
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 112
  ISBN: 9789632672854

 • Cikkszám
  955382
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés