Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR

-25%
ÚJ
A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
 • A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
 • A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
 • A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
2 520 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.07.05   A készlet erejéig!

Ezek a versek igazi költő művei: szóalkotásaikban, kifejezésmódjában, a többrétegű gondolatokat művészivé transzformálva olyan egységes világ tárul elénk, melyet bármikor megismerünk. Ezt az egyéni hangot a kezedetektől őrzi Lukács, és (mint kortársai legjobbjai) az idővel ezek a jegyek egyre markánsabbak, egyre kifejezőbbek és egyre szebbek lesznek.

Nem a színész "verselget", hanem egy KÖLTŐ szól hozzánk! Mély érzéssel, semmi felszínes könnyedség nincs bennük. És a témaválasztás: kapunk a színészi létből is, de csak olyan áttétellel, hogy a nagy mű: Bulgakov Margaritájában játszott szerepe, Woland ihleti meg a költőt, ez különösen érdekes számunkra, hiszen a színész átélése itt találkozik a költő érzékenységével, és igen magas hőfokon! (Woland naplójából 1., Woland naplójából 2.)

A versek jórészt filozofikusak, és megtalálunk a bennük hétköznapi eseményeket, mint például szeretett kutyája elvesztését: "Gyertyát gyújtottunk mikor elaludt, / és kisírtunk magunkból tizenhat évet"... (Zizi. Búcsú kiskutyánktól).

A legtöbb vers azonban inkább létversnek mondható. Vonzódás a művészethez, több képzőművész barát műveire ihletett vers található (Kecskeméti Kálmánhoz, Aknay Jánoshoz és másokhoz).

2017. július 21-én 70 éves LUKÁCS SÁNDOR színész. Az idén duplán kijár neki a köszöntés, hiszen nem csak kerek születésnapját ünnepli, de arra is emlékezik, hogy éppen 45 éve kezdte a pályáját: a 1972-ben a Színiakadémia elvégzése után leszerződtette a Vígszínház. Ezt annál is inkább érdemes felidézni, mert csak negyedjére sikerült bekerülnie a főiskolára. De megérte a sok próbálkozást, mert remek színész lett belőle, emberi természetéről, művészi elképzeléseiről pedig sokat elmond, hogy ma is a Vígszínházban játszik, jelenleg vagy tíz darabban szerepel. Gazdag pályafutása során több filmben is láthattuk, s jellegzetes orgánuma miatt sokat foglalkoztatja a szinkron. Azt viszont mindig nagyon megválogatta, hogy milyen tévéprodukcióban vállal feladatot, sorozatra például a legritkább esetben mondott igent, talán csak a Glóbuszt és a Kisvárost lehet említeni. No, meg az utóbbi időkből a Jóban Rosszban című sorozatot, amit kalandnak tekintett, és nem csak ő fogadta örömmel a felkérést, őt is örömmel fogadta mindenki. Hogy úgy mondjuk: ő volt a legnagyobb név a stábban. Egyébként valódi művészember, nem csak a színjátszás érdekli, de a költészet is, több verseskötete is megjelent már. A bulvársajtó nem nagyon talál fogást rajta, mert az nem nagyon különleges, hogy szeret enni, kedveli a márkás italokat, szívesen tesz-vesz a kertben, közben jókat sörözget, és korábban pár szál finom cigarettát is elszívott. Extrém sportokat sem űz, időtlen idők óta teniszezik. Az meg - sajnos - nem borzolja fel a kedélyeket, ha a Vasutasnapon Váci Mihály verset szaval. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lukács Sándor
  A kezdetek utcája
  Kiadó: Nap Kiadó
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 68
  ISBN: 9789633320709

 • Cikkszám
  574600
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés