Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR

-25%
ÚJ
A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
 • A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
 • A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
 • A kezdetek utcája - 70 éves LUKÁCS SÁNDOR
2 520 Ft
Akció: 1 890 Ft
Kezdete: 2017.07.05   A készlet erejéig!

Ezek a versek igazi költő művei: szóalkotásaikban, kifejezésmódjában, a többrétegű gondolatokat művészivé transzformálva olyan egységes világ tárul elénk, melyet bármikor megismerünk. Ezt az egyéni hangot a kezedetektől őrzi Lukács, és (mint kortársai legjobbjai) az idővel ezek a jegyek egyre markánsabbak, egyre kifejezőbbek és egyre szebbek lesznek.

Nem a színész "verselget", hanem egy KÖLTŐ szól hozzánk! Mély érzéssel, semmi felszínes könnyedség nincs bennük. És a témaválasztás: kapunk a színészi létből is, de csak olyan áttétellel, hogy a nagy mű: Bulgakov Margaritájában játszott szerepe, Woland ihleti meg a költőt, ez különösen érdekes számunkra, hiszen a színész átélése itt találkozik a költő érzékenységével, és igen magas hőfokon! (Woland naplójából 1., Woland naplójából 2.)

A versek jórészt filozofikusak, és megtalálunk a bennük hétköznapi eseményeket, mint például szeretett kutyája elvesztését: "Gyertyát gyújtottunk mikor elaludt, / és kisírtunk magunkból tizenhat évet"... (Zizi. Búcsú kiskutyánktól).

A legtöbb vers azonban inkább létversnek mondható. Vonzódás a művészethez, több képzőművész barát műveire ihletett vers található (Kecskeméti Kálmánhoz, Aknay Jánoshoz és másokhoz).

2017. július 21-én 70 éves LUKÁCS SÁNDOR színész. Az idén duplán kijár neki a köszöntés, hiszen nem csak kerek születésnapját ünnepli, de arra is emlékezik, hogy éppen 45 éve kezdte a pályáját: a 1972-ben a Színiakadémia elvégzése után leszerződtette a Vígszínház. Ezt annál is inkább érdemes felidézni, mert csak negyedjére sikerült bekerülnie a főiskolára. De megérte a sok próbálkozást, mert remek színész lett belőle, emberi természetéről, művészi elképzeléseiről pedig sokat elmond, hogy ma is a Vígszínházban játszik, jelenleg vagy tíz darabban szerepel. Gazdag pályafutása során több filmben is láthattuk, s jellegzetes orgánuma miatt sokat foglalkoztatja a szinkron. Azt viszont mindig nagyon megválogatta, hogy milyen tévéprodukcióban vállal feladatot, sorozatra például a legritkább esetben mondott igent, talán csak a Glóbuszt és a Kisvárost lehet említeni. No, meg az utóbbi időkből a Jóban Rosszban című sorozatot, amit kalandnak tekintett, és nem csak ő fogadta örömmel a felkérést, őt is örömmel fogadta mindenki. Hogy úgy mondjuk: ő volt a legnagyobb név a stábban. Egyébként valódi művészember, nem csak a színjátszás érdekli, de a költészet is, több verseskötete is megjelent már. A bulvársajtó nem nagyon talál fogást rajta, mert az nem nagyon különleges, hogy szeret enni, kedveli a márkás italokat, szívesen tesz-vesz a kertben, közben jókat sörözget, és korábban pár szál finom cigarettát is elszívott. Extrém sportokat sem űz, időtlen idők óta teniszezik. Az meg - sajnos - nem borzolja fel a kedélyeket, ha a Vasutasnapon Váci Mihály verset szaval. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lukács Sándor
  A kezdetek utcája
  Kiadó: Nap Kiadó
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 68
  ISBN: 9789633320709

 • Cikkszám
  574600
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés