Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kétkedő Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN

-25%
ÚJ
A kétkedő Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN
 • A kétkedő Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN
 • A kétkedő Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2019.02.10   A készlet erejéig!

CHARLES DARWIN, a visszahúzódó biológus elképesztő felfedezése a természetes kiválasztódás, amely az evolúció fő hajtóereje alapjaiban változtatta meg a tudományt és az emberek világképét.

Mintegy két évtized telt el elmélete kidolgozása és publikálása között, annak üzenete ugyanis még alkotóját is megrémisztette. Darwin, a végletekig óvatos angol úriember gondolatai nemcsak tudományos szempontból voltak radikálisak, hanem a korabeli törvények szerint istenkáromlás címén büntethetőnek is számítottak.

David Quammen a tudós jegyzetfüzetein, levelezésén és naplóin keresztül meghitten rajzolja meg Darwin portréját, és közérthetően foglalja össze munkásságát.

2019. február 12-én 210 éve született CHARLES DARWIN angol természettudós. Amint mindenki tudja, ő volt az evolúciós elmélet kidolgozója, a fajok szakadatlan fejlődésének felismerője, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy ő maga éppen ellenkezőleg, a változatlanság mintaképének számított. Percre beosztott napirend szerint élt, amikor például gyerekei délután meghallották apjuk lépteit a lépcsőn lejövet, tudták: másfél perc múlva lesz négy óra. Ha a legkisebb eltérés adódott napirendjében, a szó szoros értelemben rosszul lett, szédült és hányt, akik csak így ismerték, talán el sem hitték, hogy fiatalon ötéves világkörüli hajóutat tett. Hazatérése után azonban felhagyott minden kalanddal, szakított minden szenvedéllyel, egyetlen kivételt tett, természetesen a szerelemmel. Érdekes módon ő, aki tökéletesen tisztában volt az öröklődés törvényeivel - és veszélyeivel -, saját unokatestvérét vette feleségül, ezért aztán évekig leste szorongva, hogy gyermekei egészségesen születnek-e, nem lesznek-e fogyatékosok a rokonházasság következtében. S mivel tíz gyermeke született, jószerivel egész későbbi életében olyan dolog miatt rettegett, amelyet akkoriban talán ő ismert a legjobban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • David Quammen
  A kétkedő Darwin

  Az evolúcióelmélet eredete
  Kiadó: HVG Könyvek
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 316
  ISBN: 9789633041895

 • Cikkszám
  772471
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés