Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A képzelet varázslója - 190 éve született JULES VERNE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A képzelet varázslója - 190 éve született JULES VERNE
 • A képzelet varázslója - 190 éve született JULES VERNE
900 Ft

Ez a kötet, amely Verne Gyula életútját mutatja be, viselhetné „A százéves útitárs” címet is. Ő az, aki több mint egy évszázada útitársa gyermekkorunkan, ifjúságunknak. A múlt század gyermekei ugyanolyan lázas izgalommal „falták” Verne fantasztikus-kalandos műveit, mint a megvalósuló vernei álmok korszakának, a XX. századnak gyeremeki. Szerették régen, és lelkesednek érte ma is, mert képzelőereje olyan világot varázsolt olvasói elé, amelyben kaland, hősiesség, valóság és képtelenség harmonikus egységbe kerül. Sokan olvassák, sokan szeretik – életéről mégis keveset tudnak az olvasók. Ez a regényes életrajz először egy fiatal párizsi jogásszal ismertet meg bennünket, aki nem tudott megmaradni a szülők megszabta pályán, író akart lenni… és varázslatos képzeletével – kor tudományos eredményei alapján – meg is teremtette azokat a műveket, amelyek révén ma is tartja elsőségét az ifjúsági írók ranglistáján. Zoltán Péter, a kötet szerzője személyesen felkereste Verne gyermekkorának színhelyeit, megismerkedett az író dédunokájával, aki kedves levélben köszönti a szerzőt és dédapja életrajzának magyar olvasóit.

2018. február 8-án 190 éve született JULES VERNE francia író. Eredetileg tisztviselő volt, majd tőzsdézni kezdett, s a kockázatos ügyletekből általában szerencsésen került ki, úgyhogy szépen meg is gazdagodott. De ennyi izgalom sem volt elég neki, vonzotta a kaland, ezért sokat utazott, egy vitorláshajóval például bejárta a Földközi-tengert. Egyéb megpróbáltatásokban is volt része bőven, elmebeteg unokaöccse például rálőtt, s attól fogva erősen sántított. Később azonkívül, hogy a legváratlanabb időkben fogta magát, és szó nélkül elutazott, úgy élt mint egy kispolgár. Miközben szárnyaló fantáziával szakadatlanul írta izgalmas regényeit - a leghíresebb közülük a Grant kapitány gyermekei, a Sándor Mátyás, A dunai hajós, a Sztrogoff Mihály és a Nyolcvan nap alatt a Föld Körül - ő maga rendkívül unalmasan morzsolta napjait; percre beosztott időrend szerint élt, hajnali ötkor kelt, tizenegyig írt, délután háromkor pedig megivott egy pohár tejet. Az irodalmárok a tudományos-fantasztikus regény egyik megteremtőjének tartják - joggal -, akinek zseniális ötletei máig foglalkoztatják a tudósokat. Kaliforniai szakemberek például a XX. század végén valósították meg űrágyújának tervét; 15 ezer kilométeres sebességgel plasztik lövedéket röpítettek a világűrbe. Nem öncélú kísérletezgetés volt ez persze, hiszen a tervek szerint az ágyút szeretnék felhasználni majd egy Holdról induló űrexpedíció során. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Zoltán Péter
  A képzelet varázslója
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 238

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  738664
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés