Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A képzelet varázslója - 190 éve született JULES VERNE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A képzelet varázslója - 190 éve született JULES VERNE
 • A képzelet varázslója - 190 éve született JULES VERNE
900 Ft

Ez a kötet, amely Verne Gyula életútját mutatja be, viselhetné „A százéves útitárs” címet is. Ő az, aki több mint egy évszázada útitársa gyermekkorunkan, ifjúságunknak. A múlt század gyermekei ugyanolyan lázas izgalommal „falták” Verne fantasztikus-kalandos műveit, mint a megvalósuló vernei álmok korszakának, a XX. századnak gyeremeki. Szerették régen, és lelkesednek érte ma is, mert képzelőereje olyan világot varázsolt olvasói elé, amelyben kaland, hősiesség, valóság és képtelenség harmonikus egységbe kerül. Sokan olvassák, sokan szeretik – életéről mégis keveset tudnak az olvasók. Ez a regényes életrajz először egy fiatal párizsi jogásszal ismertet meg bennünket, aki nem tudott megmaradni a szülők megszabta pályán, író akart lenni… és varázslatos képzeletével – kor tudományos eredményei alapján – meg is teremtette azokat a műveket, amelyek révén ma is tartja elsőségét az ifjúsági írók ranglistáján. Zoltán Péter, a kötet szerzője személyesen felkereste Verne gyermekkorának színhelyeit, megismerkedett az író dédunokájával, aki kedves levélben köszönti a szerzőt és dédapja életrajzának magyar olvasóit.

2018. február 8-án 190 éve született JULES VERNE francia író. Eredetileg tisztviselő volt, majd tőzsdézni kezdett, s a kockázatos ügyletekből általában szerencsésen került ki, úgyhogy szépen meg is gazdagodott. De ennyi izgalom sem volt elég neki, vonzotta a kaland, ezért sokat utazott, egy vitorláshajóval például bejárta a Földközi-tengert. Egyéb megpróbáltatásokban is volt része bőven, elmebeteg unokaöccse például rálőtt, s attól fogva erősen sántított. Később azonkívül, hogy a legváratlanabb időkben fogta magát, és szó nélkül elutazott, úgy élt mint egy kispolgár. Miközben szárnyaló fantáziával szakadatlanul írta izgalmas regényeit - a leghíresebb közülük a Grant kapitány gyermekei, a Sándor Mátyás, A dunai hajós, a Sztrogoff Mihály és a Nyolcvan nap alatt a Föld Körül - ő maga rendkívül unalmasan morzsolta napjait; percre beosztott időrend szerint élt, hajnali ötkor kelt, tizenegyig írt, délután háromkor pedig megivott egy pohár tejet. Az irodalmárok a tudományos-fantasztikus regény egyik megteremtőjének tartják - joggal -, akinek zseniális ötletei máig foglalkoztatják a tudósokat. Kaliforniai szakemberek például a XX. század végén valósították meg űrágyújának tervét; 15 ezer kilométeres sebességgel plasztik lövedéket röpítettek a világűrbe. Nem öncélú kísérletezgetés volt ez persze, hiszen a tervek szerint az ágyút szeretnék felhasználni majd egy Holdról induló űrexpedíció során. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Zoltán Péter
  A képzelet varázslója
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 238

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  738664
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés