Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kém - 100 éve hunyt el MATA HARI

-25%
ÚJ
A kém - 100 éve hunyt el MATA HARI
 • A kém - 100 éve hunyt el MATA HARI
 • A kém - 100 éve hunyt el MATA HARI
 • A kém - 100 éve hunyt el MATA HARI
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.10.14   A készlet erejéig!

Az egyetlen bűne, hogy szabad és független nő volt."
Legújabb regényében Paulo Coelho – aki több mint 220 millió könyvet adott már el a világ 160 országában –, Mata Harinak, kora legkívánatosabb nőjének csodálatos és titokzatos életét fedezi fel. A híres egzotikus táncosét, aki sokkolta és elkápráztatta közönségét, ahogy ruháit ledobta a színpadon; aki bizalmasa és kurtizánja volt a kor leggazdagabb és leghatalmasabb férfijainak. Mata Hari rejtélyes múlttal bírt – csillogó féltékenység és irigység övezett a párizsi arisztokrata hölgyek között – és ő volt az a nő, aki felszabadította magát a huszadik század elején uralkodó provinciális hagyományok alól.

Paulo Coelho egyes szám első személyben építi fel Mata Hari történetét. A táncosnőa borzalmas párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, miközben bűnvádi eljárás alatt állt, az első világháborúban elkövetett kémkedés miatt tartották fogva. A levelek testamentumokként szolgáltak. Mata Hari a lányának üzent, akit soha nem láthatott felnőni. Meg akarta értetni egyetlen örökösével, hogy miért is választott ennyire intenzív és kalandokkal teli életet.


2017. október 15-én 100 éve hunyt el MATA HARI holland táncosnő. Rejtélyes asszony volt, s a titkok létrejöttét ő maga segítette. Valójában Margharethe-Gertruida Zelle néven egy holland kisvárosban látta meg a napvilágot, de ő maga azt terjesztette, hogy az indiaiak egyik szent városában született, és az apja egy rádzsa volt. Az apja igazából kereskedő volt, aki anyja halála után kolostorba küldte lányát. Mata Hari később részletesen mesélgette, hogy a szerelem főpapjaként miként áldozta fel szűzi szemérmét Siva isten oltárán, a valóság azonban sokkal prózaibb; a zárdából válaszolt egy újságban megjelent házassági hirdetésre, s a férfi el is vette feleségül. Ám nem éltek jól, s mikor férje teljesen tönkrement, maga kényszerítette feleségét, hogy testét áruba bocsássa. Mi tagadás, a menyecskének megtetszett a dolog, s mikor férje lelépett, nem sok választása maradt, hogy eltartsa magát és gyermekét; felvette a Mata Hari nevet és sztriptíztáncosnő lett. Akárhol lépett fel, azonnal meghódította a közönséget, hódolóinak népes csapatából pedig jó érzékkel választotta ki a leggazdagabb férfiakat, akik kegyeit elnyerhették. Szeretői elhalmozták minden földi jóval, nem csoda, hogy keleti mesevilágban érezte magát. Hogy miként keveredett bele a később végzetessé vált kémhistóriába, az külön történet - most legyen elég annyi, hogy az izgalmakat igencsak kedvelő Mata Hari jócskán eltúlozta szerepét. Izgalmasnak tartotta a dolgot, s meg sem gondolta, hogy lódítása az életébe kerülhet. A franciák azonban perbe fogták, és halálra ítélték. Méltósággal viselte a sorsát, bátran állt a kivégzőosztag elé, a szemét sem engedte bekötni. Majdnem elkerülte a halált, a pár lépésről tüzelt tizenkéttagú kivégzőosztag sortüzéből mindössze egyetlen golyó érte. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Paulo Coelho
  A kém
  Kiadó: Athenaeum
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 176
  ISBN: 9789632934679

 • Cikkszám
  121085
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés