Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI

-25%
ÚJ
A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
 • A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
 • A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
 • A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.07.05   A készlet erejéig!

A kasztrált egy angyali hanggal megáldott ember magával ragadó, érzéki vallomása.

Mózes Froben a 18. század ünnepelt sztárja. Az opera színpadán elbűvöl mindenkit, hangjáért ezrek lelkesednek. A siker azonban mindig áldozattal jár. Történetét a fiához írt leveléből ismerjük meg. Mesél anyjáról, a kirekesztve élő süketnéma nőről, akinek egyetlen feladata a harangozás, s akinek a templom papjától születik gyermeke. Mesél az apjáról, aki papként retteg az igazság napvilágra kerülésétől, ezért fiát egy hegyi patakba veti. Mesél a két szerzetesről, akik megmentik, s az apátságba viszik. Itt a kórus remek énekese válik belőle, és kivételes énekhangjának megőrzése érdekében titokban kasztrálják. Aztán mesél még Bécsről, a sikeres bemutatkozásról, mely megnyitja számára az utat Európa nagy operaházai felé. Mindenekelőtt azonban a múlt titkairól mesél, megválaszolva egy kérdést, mely egész életében árnyékként követte őt:

Hogyan lehetett fia Mózes Frobennek, a világhírű kasztrált énekesnek?

2017. július 15-én 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI olasz operaénekes. Eredetileg Carlo Broschinak hívták, s régi nemesi család sarja volt. Már gyerekkorában felfigyeltek szép hangjára, s hogy tiszta szép csengése megmaradjon, megfosztották ki sem fejlődött férfiasságától. Amivel a művészi célt teljes mértékben elérték, hiszen a leghíresebb kasztrált énekes lett belőle, már tizenhétévesen óriási sikert aratott egy opera főszerepében. Később meghódította egész Európát, Londonban például énekével teljesen tönkretette a nem őt foglalkoztató zenei vállalkozásokat, szegény Händel miatta tért át az oratóriumszerzésre. Spanyolországban állítólag az ő éneke gyógyította meg V. Fülöp királyt, s ennek révén nemcsak dúsgazdag ember lett, de befolyása még a politikában is érvényesült, később VI. Ferdinánd spanyol király rendszeresen kikérte tanácsait fontosabb döntései előtt. Művészete előtt a fél világ meghajolt, káprázatos sikerei ellenére sem volt azonban boldog, megcsonkítva nem tudott ugyanis férfiként élni. Életéről pár éve Farinelli, a kasztrált címmel filmet is forgattak. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Richard Harvell
  A kasztrált
  Kiadó: Typotex
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789632798783

 • Cikkszám
  929319
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés