Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI

-25%
ÚJ
A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
 • A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
 • A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
 • A kasztrált - 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.07.05   A készlet erejéig!

A kasztrált egy angyali hanggal megáldott ember magával ragadó, érzéki vallomása.

Mózes Froben a 18. század ünnepelt sztárja. Az opera színpadán elbűvöl mindenkit, hangjáért ezrek lelkesednek. A siker azonban mindig áldozattal jár. Történetét a fiához írt leveléből ismerjük meg. Mesél anyjáról, a kirekesztve élő süketnéma nőről, akinek egyetlen feladata a harangozás, s akinek a templom papjától születik gyermeke. Mesél az apjáról, aki papként retteg az igazság napvilágra kerülésétől, ezért fiát egy hegyi patakba veti. Mesél a két szerzetesről, akik megmentik, s az apátságba viszik. Itt a kórus remek énekese válik belőle, és kivételes énekhangjának megőrzése érdekében titokban kasztrálják. Aztán mesél még Bécsről, a sikeres bemutatkozásról, mely megnyitja számára az utat Európa nagy operaházai felé. Mindenekelőtt azonban a múlt titkairól mesél, megválaszolva egy kérdést, mely egész életében árnyékként követte őt:

Hogyan lehetett fia Mózes Frobennek, a világhírű kasztrált énekesnek?

2017. július 15-én 235 éve hunyt el CARLO FARINELLI olasz operaénekes. Eredetileg Carlo Broschinak hívták, s régi nemesi család sarja volt. Már gyerekkorában felfigyeltek szép hangjára, s hogy tiszta szép csengése megmaradjon, megfosztották ki sem fejlődött férfiasságától. Amivel a művészi célt teljes mértékben elérték, hiszen a leghíresebb kasztrált énekes lett belőle, már tizenhétévesen óriási sikert aratott egy opera főszerepében. Később meghódította egész Európát, Londonban például énekével teljesen tönkretette a nem őt foglalkoztató zenei vállalkozásokat, szegény Händel miatta tért át az oratóriumszerzésre. Spanyolországban állítólag az ő éneke gyógyította meg V. Fülöp királyt, s ennek révén nemcsak dúsgazdag ember lett, de befolyása még a politikában is érvényesült, később VI. Ferdinánd spanyol király rendszeresen kikérte tanácsait fontosabb döntései előtt. Művészete előtt a fél világ meghajolt, káprázatos sikerei ellenére sem volt azonban boldog, megcsonkítva nem tudott ugyanis férfiként élni. Életéről pár éve Farinelli, a kasztrált címmel filmet is forgattak. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Richard Harvell
  A kasztrált
  Kiadó: Typotex
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789632798783

 • Cikkszám
  929319
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés