Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kastély - 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA

-25%
ÚJ
A kastély - 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA
 • A kastély - 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA
2 499 Ft
Akció: 1 874 Ft
Kezdete: 2019.05.30   A készlet erejéig!

Franz Kafka egyik legsikeresebb műve, A kastély a Magvető Zsebkönyvtár sorozat hatodik köteteként jelenik meg.

Josef K., a kastély új földmérője megérkezik a faluba, hogy tovább folytathassa útját a kastély urához. Arra azonban soha nem gondolt volna, hogy ezzel élete legnagyobb megpróbáltatásának néz elébe - útját a kastélyhoz minduntalan akadályozza a falu népe, míg végül ő maga sem biztos benne, valóban várják-e odafönt. Vajon eléri-e célját? Az elidegenedés legnagyobb 20. századi írójának egyik legismertebb és legjobb könyve, A kastély Rónay György fordításában jelenik meg.

Franz Kafka (1883-1924) műveit valójában csak a halála után fedezte fel a művelt világ. Az igazi Kafka-reneszánsz főleg a II. világháború után érkezett el és tart mai napig. A kastélyról ezt írta Thomas Mann: "Utal az isteni és emberi állapot között meglévő áthidalhatatlan szakadékra, melyet csak mágikus humorral lehet érzékeltetni."

2019. június 3-án 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA német író. Prágában született, németül írt, s a XX. század egyik legjelentősebb prózai újítója volt. Legismertebb műveiben - A per, A kastély - a valóság hatásait növelte abszurddá; szuggesztív, egyben álomszerű műveinek hősei rendszerint elbuknak az elidegenedett világban. Stílusa hideg, szenvtelen, aprólékosan pontos és kimunkált. Életműve - különösen a II. világháború utáni évtizedekben - rendkívüli hatást váltott ki. Jelentős Az átváltozás című elbeszéléskötete, valamint naplója és levelei. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Franz Kafka
  A kastély
  Magvető Zsebkönyvtár
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 472
  ISBN: 9789631436532

 • Cikkszám
  713281
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés