Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kastély - 135 éve született FRANZ KAFKA

-25%
ÚJ
A kastély - 135 éve született FRANZ KAFKA
 • A kastély - 135 éve született FRANZ KAFKA
2 499 Ft
Akció: 1 874 Ft
Kezdete: 2018.07.02   A készlet erejéig!

Franz Kafka egyik legsikeresebb műve, A kastély a Magvető Zsebkönyvtár sorozat hatodik köteteként jelenik meg.

Josef K., a kastély új földmérője megérkezik a faluba, hogy tovább folytathassa útját a kastély urához. Arra azonban soha nem gondolt volna, hogy ezzel élete legnagyobb megpróbáltatásának néz elébe - útját a kastélyhoz minduntalan akadályozza a falu népe, míg végül ő maga sem biztos benne, valóban várják-e odafönt. Vajon eléri-e célját? Az elidegenedés legnagyobb 20. századi írójának egyik legismertebb és legjobb könyve, A kastély Rónay György fordításában jelenik meg.

Franz Kafka (1883-1924) műveit valójában csak a halála után fedezte fel a művelt világ. Az igazi Kafka-reneszánsz főleg a II. világháború után érkezett el és tart mai napig. A kastélyról ezt írta Thomas Mann: "Utal az isteni és emberi állapot között meglévő áthidalhatatlan szakadékra, melyet csak mágikus humorral lehet érzékeltetni."

2018. július 3-án 135 éve született FRANZ KAFKA német író. Prágában született, németül írt, s a XX. század egyik legjelentősebb prózai újítója volt. Legismertebb műveiben - A per, A kastély - a valóság hatásait növelte abszurddá; szuggesztív, egyben álomszerű műveinek hősei rendszerint elbuknak az elidegenedett világban. Stílusa hideg, szenvtelen, aprólékosan pontos és kimunkált. Életműve - különösen a II. világháború utáni évtizedekben - rendkívüli hatást váltott ki. Jelentős Az átváltozás című elbeszéléskötete, valamint naplója és levelei. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Franz Kafka
  A kastély
  Magvető Zsebkönyvtár
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 472
  ISBN: 9789631436532

 • Cikkszám
  323082
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés