Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A karácsonyi rózsa legendája - 160 éve született SELMA LAGERLÖF

-25%
ÚJ
A karácsonyi rózsa legendája - 160 éve született SELMA LAGERLÖF
2 500 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2018.11.18   A készlet erejéig!

A Nobel-díjas svéd írónő novellája akár meseként is olvasható, de mint minden mese, ez a történet is az emberi élet misztériumának mélyebb rétegeibe hatol. Az előítéletekkel szemben, az empátia és a megbocsátás érzése mellett az egyetemes szolidaritás, a hit ereje és a szeretet szimbóluma világítja át ezt a hideg-rideg környezetben játszódó, de szívet melengető csodálatos elbeszélést. Bár mindannyian megláthatnánk, legalább egyszer életünkben, a legendás karácsonyi rózsát!

 

2018. november 20-án 160 éve született SELMA LAGERLÖF svéd regényírónő. Kivételes fantáziával áldotta meg a sors, kisgyerekként a képzeletében egy paradicsommadár vonzotta. Ez a madár gyógyította meg akkor is, amikor háromévesen megbénult. Egyéves gyötrődés után állt talpra újra, bár egész életében bicegett. Tanító lett, s irodalmi pályafutása igencsak későn kezdődött, már elmúlt harminc éves, amikor egy stockholmi lap regénypályázatán első díjat nyert későbbi híres regényének, a "Gösta Berling történetei"-nek egy részletével. Az írást olvasva a svéd király ösztöndíjjal segítette további alkotómunkáját, amelynek talán legismertebb eredménye gyönyörű regénye, a Nils  Holgersson csodálatos  utazása. A regény csak első pillantásra ifjúsági könyv, valójában hazája földrajzának, növény- és állatvilágának áttekintése. A regény főhőse, a kis Nils a vadlibákkal beutazza egész Svédországot, bemutatja lakóit, s közben átgondolja az erkölcs alapvető kérdéseit is. Nem véletlen, hogy műve hatalmas siker lett szerte a világon, rajzfilmváltozatát a Magyar Televízió is többször vetítette. Selma Lagerlöf e regényével példátlan megbecsülést vívott ki magának a svédek körében. Háza már életében nemzeti zarándokhely lett, szerte a világból a legjelentősebb művészek egész sora kereste fel otthonában, hogy tiszteletét lerója. 1909-ben megkapta a Nobel-díjat is, ő volt az első nő, akit e legmagasabb irodalmi kitüntetéssel jutalmaztak. Szép kort ért meg, s pontosan azon a helyen hunyta le örökre a szemét, ahol 82 évvel azelőtt megpillantotta a napvilágot. Méltón nemzete elsőszámú írójához. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

Kövessen bennünket a Facebookon is = Skandinávia-Baltikum és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Skandinávia és a Baltikum - a mi szemünkkel

 • Selma Lagerlöf
  A karácsonyi rózsa legendája
  Kiadó: Kairosz
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 39
  ISBN: 9789636629090

 • Cikkszám
  142385
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés