Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A karácsonyi rózsa legendája - 160 éve született SELMA LAGERLÖF

-25%
ÚJ
A karácsonyi rózsa legendája - 160 éve született SELMA LAGERLÖF
2 500 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2018.11.18   A készlet erejéig!

A Nobel-díjas svéd írónő novellája akár meseként is olvasható, de mint minden mese, ez a történet is az emberi élet misztériumának mélyebb rétegeibe hatol. Az előítéletekkel szemben, az empátia és a megbocsátás érzése mellett az egyetemes szolidaritás, a hit ereje és a szeretet szimbóluma világítja át ezt a hideg-rideg környezetben játszódó, de szívet melengető csodálatos elbeszélést. Bár mindannyian megláthatnánk, legalább egyszer életünkben, a legendás karácsonyi rózsát!

 

2018. november 20-án 160 éve született SELMA LAGERLÖF svéd regényírónő. Kivételes fantáziával áldotta meg a sors, kisgyerekként a képzeletében egy paradicsommadár vonzotta. Ez a madár gyógyította meg akkor is, amikor háromévesen megbénult. Egyéves gyötrődés után állt talpra újra, bár egész életében bicegett. Tanító lett, s irodalmi pályafutása igencsak későn kezdődött, már elmúlt harminc éves, amikor egy stockholmi lap regénypályázatán első díjat nyert későbbi híres regényének, a "Gösta Berling történetei"-nek egy részletével. Az írást olvasva a svéd király ösztöndíjjal segítette további alkotómunkáját, amelynek talán legismertebb eredménye gyönyörű regénye, a Nils  Holgersson csodálatos  utazása. A regény csak első pillantásra ifjúsági könyv, valójában hazája földrajzának, növény- és állatvilágának áttekintése. A regény főhőse, a kis Nils a vadlibákkal beutazza egész Svédországot, bemutatja lakóit, s közben átgondolja az erkölcs alapvető kérdéseit is. Nem véletlen, hogy műve hatalmas siker lett szerte a világon, rajzfilmváltozatát a Magyar Televízió is többször vetítette. Selma Lagerlöf e regényével példátlan megbecsülést vívott ki magának a svédek körében. Háza már életében nemzeti zarándokhely lett, szerte a világból a legjelentősebb művészek egész sora kereste fel otthonában, hogy tiszteletét lerója. 1909-ben megkapta a Nobel-díjat is, ő volt az első nő, akit e legmagasabb irodalmi kitüntetéssel jutalmaztak. Szép kort ért meg, s pontosan azon a helyen hunyta le örökre a szemét, ahol 82 évvel azelőtt megpillantotta a napvilágot. Méltón nemzete elsőszámú írójához. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

Kövessen bennünket a Facebookon is = Skandinávia-Baltikum és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Skandinávia és a Baltikum - a mi szemünkkel

 • Selma Lagerlöf
  A karácsonyi rózsa legendája
  Kiadó: Kairosz
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 39
  ISBN: 9789636629090

 • Cikkszám
  142385
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés