Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kalózkodás igaz története - 300 éve halt meg EDWARD TEACH

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
A kalózkodás igaz története - 300 éve halt meg EDWARD TEACH
 • A kalózkodás igaz története - 300 éve halt meg EDWARD TEACH
 • A kalózkodás igaz története - 300 éve halt meg EDWARD TEACH
 • A kalózkodás igaz története - 300 éve halt meg EDWARD TEACH
 • A kalózkodás igaz története - 300 éve halt meg EDWARD TEACH
3 699 Ft
Akció: 2 774 Ft
Kezdete: 2019.12.04   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

A kalózok története akkor kezdődött, amikor az ember először tengerre szállt. Angus Konstam rendkívüli szakértelemmel, mégis szellemesen és olvasmányos módon mutatja be a kalózkodás jelenségét az ókori egyiptomiaktól kezdve a fosztogató vikingeken és a kalózkodás aranykorán át egészen a jelenig. E különleges, térképekkel, korabeli metszetekkel és színes illusztrációkkal gazdagított könyv elválasztja egymástól a valóságot és a hollywoodi fikciót, s hitelesen tárja fel a kalózkodás elvetemült és halálos mesterségének minden részletét.

2018. november 22-én 300 éve halt meg EDWARD TEACH angol kalózkapitány, a hírhedt Feketeszakáll. Bristolban született, ifjúkoráról nem sokat tudunk, de a spanyol örökösödési háborúban már tengerészként találkozunk a nevével. Bátor harcosnak számított, részt vett egy bahamai sziget, New Providence elfoglalásában, ám a hadizsákmánnyal nem volt elégedett. Ekkor aztán gondolt egy nagyot, s elhatározta, ezentúl saját maga gondoskodik a megfelelő fizetségről. Pár év alatt a karibi térség legfélelmetesebb kalóza lett, valóságos flottát tartott fenn, negyven ágyújával nagyobb tűzerőt képviselt, mint egy-egy kisebb hadsereg, egyszer még Charleston városát is blokád alá vette. Személyesen vezette a kalóztámadásokat, de nemcsak rendkívül bátor ember volt, felkészült tengerész is, elsőrangú navigátor, sőt némi műveltségnek sem volt híján. Remekül szervezte meg kalózcsapatát, s ha valamelyik hajóra szemet vetett, a megtámadottnak nem sok esélye volt a menekülésre. Leghíresebb zsákmánya különben az Anna királynő bosszúja nevű francia hajó volt, ami 1718-ban elsüllyedt, ám pár éve Észak-Karolina partjainál megtalálták. A rettegett Feketeszakáll egyébként nős ember volt, egy gazdag birtokos 16 éves lányát vette el, és olyan esküvőt rendezett, mint egy kiskirály. De nem sokáig élvezhette a családi örömöket, egy kalóztámadás során levágták a fejét. De szelleme máig kísért, arról lehet könnyen felismerni, hogy levágott szakállas fejét mindig a hóna alatt szorongatja. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Angus Konstam
  A kalózkodás igaz története
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 360
  ISBN: 9789632977201

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  943778
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés