Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT
 • A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT
 • A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT
590 Ft

A gazdag és drámai életanyagot feldolgozó, művészi erejű, látomásos híradás – az immár több kiadást megért Füstös képek – a cigányság életének évszázadokon át őrzött szokásaival ismerteti meg olvasóit. Lakatos Menyhért most új műfajban jelentkezik. A folklór elemeit a maga művészi eszközeivel kiteljesítő, felnőtteknek szóló meséje, A paramisák ivadékai, csak egyik gyöngyszeme a készülő, nagy mesefüzérnek, melyet A Hosszú éjszakák meséi címmel foglal keretbe.

Ez a mese az érdemtelenül mellőzött, kitaszított szegényekről szól, s nekik szolgáltat igazságot. A mesebeli „jó király” felemeli az elnyomottakat, akik erejükkel, tudásukkal a hatalom mellé állnak, s attól kezdve az igazság és a jog uralkodik a paramisák országában.

2017. augusztus 21-én 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT író, költő. A hazai cigány szépirodalom kiemelkedő alakja volt, Füstös képek című könyve a legcsodálatosabb művek egyike a cigányságról. Kiváló könyve A paramisák ivadékai is, elbeszélései pedig a Csandra szekere című kötetben jelentek meg összegyűjtve. Külön kiemelést érdemelnek életművéből meséi, amelyekből több kötetnyi is megjelent. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lakatos Menyhért
  A hosszú éjszakák meséi (A paramisák ivadékai)
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1979
  Oldalszám: 171
  ISBN: 9631512320

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  180504
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés