Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT
 • A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT
 • A hosszú éjszakák meséi - 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT
590 Ft

A gazdag és drámai életanyagot feldolgozó, művészi erejű, látomásos híradás – az immár több kiadást megért Füstös képek – a cigányság életének évszázadokon át őrzött szokásaival ismerteti meg olvasóit. Lakatos Menyhért most új műfajban jelentkezik. A folklór elemeit a maga művészi eszközeivel kiteljesítő, felnőtteknek szóló meséje, A paramisák ivadékai, csak egyik gyöngyszeme a készülő, nagy mesefüzérnek, melyet A Hosszú éjszakák meséi címmel foglal keretbe.

Ez a mese az érdemtelenül mellőzött, kitaszított szegényekről szól, s nekik szolgáltat igazságot. A mesebeli „jó király” felemeli az elnyomottakat, akik erejükkel, tudásukkal a hatalom mellé állnak, s attól kezdve az igazság és a jog uralkodik a paramisák országában.

2017. augusztus 21-én 10 éve hunyt el LAKATOS MENYHÉRT író, költő. A hazai cigány szépirodalom kiemelkedő alakja volt, Füstös képek című könyve a legcsodálatosabb művek egyike a cigányságról. Kiváló könyve A paramisák ivadékai is, elbeszélései pedig a Csandra szekere című kötetben jelentek meg összegyűjtve. Külön kiemelést érdemelnek életművéből meséi, amelyekből több kötetnyi is megjelent. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lakatos Menyhért
  A hosszú éjszakák meséi (A paramisák ivadékai)
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1979
  Oldalszám: 171
  ISBN: 9631512320

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  180504
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés