Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A hétormú ház - 155 éve hunyt el NATHANIEL HAWTHORNE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A hétormú ház - 155 éve hunyt el NATHANIEL HAWTHORNE
 • A hétormú ház - 155 éve hunyt el NATHANIEL HAWTHORNE
570 Ft

Az amerikai klasszikus író másik remekművét, A skarlát betű-t, olvasóink jól ismerik. Nem kisebb élvezettel forgathatják az 1851-ben megjelent A hétormú ház lapjait, melyet az író románcnak, vagyis érzelmes történetnek nevez. A regény Hawthorne talán legszemélyesebb alkotása: az író dédapját, a hírhedt salemi boszorkányperek bíráját, állítólag átok sújtotta, mely végzetes örökségként nehezedett nemzedékről nemzedékre családjára. A hétormú ház az író vezeklése az ősök vétkéért: a nyomasztó bűnrészesség terhe alól való felszabadulás az alkotás, a „kiírás” folyamatában. Katarzis. A történet a rejtelmes sorscsapások után derűs, romantikus szerelemmel idillikusan oldja fel az évszázados átkot. A színhely ugyancsak Salem, a kárhozatos harc hősei és áldozatai pedig Maule boszorkánymester és Pyncheon ezredes utódaiból kerülnek ki.

2019. május 19-én 155 éve hunyt el NATHANIEL HAWTHORNE amerikai író. Az amerikai kritikai realizmus első nagy mestere volt, akit Edgar Allan Poe mellett a század első felének legjelentősebb amerikai novellistájának tartanak. Tudatosan törekedett egy olyan romantikus prózaműfaj, a romance megalkotására, amelyben a látszat és a valóság az író képzelőereje által teremtett feltételek között játszódhat le. Legismertebb novelláskötete a Kétszer elmondott történetek, A hószobor, híres regénye pedig A skarlát betű és A héttornyú ház. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Nathaniel Hawthorne
  A hétormú ház
  A Világirodalom Remekei
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 348
  ISBN: 9630719231

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  440398
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés