Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A helység kalapácsa - 195 éve született PETŐFI SÁNDOR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A helység kalapácsa - 195 éve született PETŐFI SÁNDOR
 • A helység kalapácsa - 195 éve született PETŐFI SÁNDOR
590 Ft

Csukás István ajánlója:

Jókedvében írta A helység kalapácsát Petőfi Sándor, csak úgy buzog, forr, sistereg ma is e szertelen vidámság, humor; ahogy olvassuk, vidámak és jókedvűek leszünk mi is.
Nincs ennél nagyobb ajándék, s hálás szívvel köszönjük a költőnek a derüs perceket és könnyebb lesz tőle a lelkünk, amíg együtt élünk a gunyorosan de nagy szeretettel megírt teremtményeivel.

Nevetve elmerengünk azon is, hogy e különös hősi eposz csipkelődve, fricskázva kicsúfolja a dagályos hőskölteményeket is, alkalmazva a fennkölt fogásokat a földhözragadt témában.
Sajdik Ferenc jókedvűen tovább álmodja és újra teremti az elbeszélő költeményt. Ámulva és elragadva nézzük, hogy milyen könnyedén hangolódik rá s rajzolvafesti látható képét e bumfordian tenyeres talpas történetnek.

E szinte határtalan beleélő képesség elkápráztat és bűbájol, felerősíti a derűt, tovább hegyezi a csipkelődést, cseppfolyósabbá teszi az érzelmességét. Hibátlanul követ minden hangot, a lélek hajlásait, bátran hozzá teszi saját megjegyzéseit, ahogy például megrajzolja a menekülési útvonalat a templomból.

Méltó alkotó társa a zseniális költőnek s így lett ez a könyv új és csodálatos alkotás.

2018. január 1-jén 195 éve született Kiskőrösön PETŐFI SÁNDOR költő, a magyar líra legnagyobb alakja. Remélhetőleg mindenki tud róla mindent, hiszen mégis-csak nemzeti költőnkről van szó, így tehát a halála óta eltelt több mint másfél évszázad alatt közmegegyezésre kellett jutni még a vitatott kérdésekben is, amelyeket aztán azóta nem nagyon bolygat senki. Pedig lenne min meditálni, itt van például mindjárt születésének pontos időpontja. Minden iskolás úgy tudja, hogy szilveszteri gyerek, újévre született, s ez is áll a kiskőrösi evangélikus egyházi anyakönyvben. Petőfi szülei és rokonsága azonban nem kiskőrösi volt, a keresztszülőknek úgy kellett odautazni a keresztelőre, s ha már az év első napján ott voltak, korábban kellett értesülniük a kis Petrovics gyerek világra jöttéről, tehát ezek szerint Petőfi nem születhetett a keresztelője napján. A január 1-jei dátum mellett szól viszont az, hogy a magas gyermekhalandóság miatt akkoriban a gyerekeket már születésük napján megkeresztelték, különösen, ha csenevésznek születtek, nehogy anélkül haljanak meg. És legnagyobb költőnk bizony igencsak pöttöm, vézna csecsemő volt, állítólag spirituszos vízben fürdették, hogy egyáltalán megmaradjon. Szerencsére megmaradt, lánglelkű forradalmár és zseniális költő lett belőle, de hosszú kort így sem ért meg szegény, az eddigi közmegegyezés szerint 1849. július 31-én halt hősi halált a segesvári csatamezőn. Amit az utóbbi években szintén vitatnak egyesek... (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Petőfi Sándor
  A helység kalapácsa
  Illusztrálta: Szántó Piroska
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1968
  Oldalszám: 72

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  672601
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés