Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A hazug katona - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR

-25%
ÚJ
A hazug katona - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
 • A hazug katona - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2019.02.24   A készlet erejéig!

A hazavágyás hajtja, űzi a katonát, akit a háború mérhetetlen szenvedései megtanítottak „hazudni”. Széppé hazudja az otromba utcanőt, szelíddé a pékné fiát, aki kenyérvágó késsel sebesítette meg anyját… Ezt a különös, szürrealisztikus történetet azoknak ajánlja Török Sándor, „akik majdani háborúkból hazafelé mennek”.

2019. február 25-én 115 éve született a Brassó megyei Homoróddarócon TÖRÖK SÁNDOR író. Élete legnagyobb részében lapszerkesztőként dolgozott, íróként pedig bár regényeket és színdarabokat is írt, a legnagyobb sikert ifjúsági könyveivel aratta. Voltaképpen azzal is tűnt fel a hazai irodalmi életben, jelesül a Csilicsala csodái című könyvével, amelyből az ötvenes években óriási sikerű rádiójáték-sorozat készült, a csodálatos színész, Ráday Imre főszereplésével. De máig népszerű a Kököjszi és Bobojsza című meseregénye is, amelyet szintén sokszor feldolgoztak, bábszínházi változatai szinte folyamatosan műsoron vannak valamelyik színházban. Mint ahogy ma is mindenki ismeri minden idők egyik legnézettebb hazai gyerekfilmjét is, a szintén az ő regényeiből forgatott Hahó, Öcsi!-t, illetve folytatását, a Hahó, a tengert. Zsidó származású volt, ezért a vészkorszakban bújkálnia kellett, szomorú élményeit Egy kis kertet szerettem volna című emlékirataiban írta meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Török Sándor
  A hazug katona
  "akik majdani háborúkból hazafelé mennek"
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 265
  ISBN: 9789634060949

 • Cikkszám
  402809
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés