Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A hahagáj -25 éve hunyt el GERALD DURRELL

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A hahagáj -25 éve hunyt el GERALD DURRELL
 • A hahagáj -25 éve hunyt el GERALD DURRELL
790 Ft

Zenkali – az Indiai-óceán egy mesebeli szigete – épp a nemzeti függetlenség küszöbén áll, egy roppant felvilágosult császár (általános becenév: Csaszi) uralma alatt. Igen ám – csakhogy az angolok hajdani gyarmatbirodalmuknak ezen a parányi területén haditengerészeti támaszpontot és repülőteret akarnak építeni, minek érdekében ki kellene pusztítani a szigeti növény- és következésképpen állatvilág javát…

Gerald Durrell – aki regényírónak éppoly jeles, mit a kipusztulásra ítélt élővilág megmentőjének – szemmel látható élvezettel meséli el, hogyan fullad kudarcba a zordon terv, s hogyan marad meg mesebeli ősállapotában a paradicsomi sziget flórája és faunája, megőrizvén ezáltal a szigetnek és különösnél különösebb lakóinak békességét és jólétét.

A „Családom és egyéb állatfajták” immár sorozattá terebélyesedő meséinek méltó párja ez a bájos regény – avagy inkább ökológiai tündérmese. A szöveget ezúttal is Réber László közkedvelt illusztrációi kísérik.

2020. január 30-án 25 éve hunyt el GERALD DURRELL brit zoológus. Indiában született, Korfun nőtt fel, s már fiatal évei alatt nagy vonzalmat érzett az állattan iránt. Már korán expedíciókat vezetett, amelyekről színes leírásokat és természetfilmeket is készített. Nem csak kiváló tudós volt, de remek humorú író is. Jól jelzi ezt a Családom és más állatfajták című könyve, amelyben Korfu szigetén töltött gyermekéveit írja le, és filmen is nagy siker lett. Leginkább lelkes ismeretterjesztőként ismertük, könnyed stílusa miatt ma is nagyon olvasott minden műve, különösen szép siker lett Az amatőr természetbúvár című könyve, amelyet filmen is feldolgozott. Több mint 30 könyve jelent meg magyarul, úgyhogy bár ő 1995-ben meghalt, a nevét ma is ismeri minden természetbarát. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gerald Durrell
  A hahagáj
  Illusztrálta: Réber László
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 256
  ISBN: 9630755467

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  161542
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés