Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A gótok, vandálok és szvévek története

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
A gótok, vandálok és szvévek története
2 290 Ft
Nincs raktáron

Sevillai Izidor Gótok története című művének fordítása 1998-ban jelent meg először. Izidor írásai közül ez volt az első, amelynek teljes könyvet közlő magyar fordítása kiadásra került. A könyv hamarosan elfogyott, az elmúlt években sokan keresték mind az oktatás területén, mind a szélesebb nagyközönség részéről. Ezért nagy öröm, hogy a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara támogatásával lehetőség nyílt új kiadásra.

 

"A könyv új formátumban, javított és bővített változatban jelenik meg. A fordításban apróbb javításokat tettem, a jegyzeteket, névmagyarázatokat kiegészítettem. Az elmúlt években a gótok mellett foglalkoztam a vandálok és a szvévek történetével is, így a kötetben közzéteszek egy tanulmányt Izidor vandál részletének keletkezéséről, a jegyzetekben pedig részletes leírást adok a szvévek történetéhez. A könnyebb használhatóság céljából név- és tárgymutatót készítettem, összeállítottam a gót, vandál és szvév királyok nevét és uralkodási idejét tartalmazó listákat, valamint térképeket is mellékeltem. Szükséges volt a bibliográfia aktualizálása is." (Székely Melinda)

 

Sevillai Izidor,  az antik kor és a középkor határán élő hispániai tudós életművének európai fogadtatásáról ma még nem rajzolható meg átfogó kép. Biztosan állítható azonban, hogy műve a reneszánsz kortól kezdve jól ismert, munkái kiemelkedően használt történeti források, a történészek azonban elsősorban latin eredetiben olvasták a műveit. A „művelt olvasó” nem juthatott anyanyelvén Izidor írásaihoz. Európai nyelvekre történő fordítása igen esetleges: legtöbbször csupán szemelvényeket olvashatunk műveiből.

 

Székely Melinda, a szegedi József Attila Tudományegyetem Ókortörténeti Tanszékének munkatársa e hiányt pótolja gondos fordításával és az olvasót segítő jegyzeteivel, ezért munkája méltán számíthat a kutatók mellett a történelemtanárok és a téma iránt érdeklődők figyelmére.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 • Sevillai Izidor / Isidorus Hispalensis
  A gótok, vandálok és szvévek története /
  Historia gothorum, vandalorum et suevorum
  magyar és latin kétnyelvű
  Kiadó: JATEPress
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 110 oldal
  Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
  ISBN: 9789634828983

  Kifogástalan állapotú antikvár könyv. Olvasatlan, könyvesbolti példány.

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  577451
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés