Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A firenzei varázslónő - 70 éves SALMAN RUSHDIE

-25%
ÚJ
A firenzei varázslónő - 70 éves SALMAN RUSHDIE
 • A firenzei varázslónő - 70 éves SALMAN RUSHDIE
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.06.08   A készlet erejéig!

Ádám örököse ő, nem Mohamedé vagy a kalifáké, mondta neki Abu-l Fazl; öröklési joga és tekintélye abból ered, hogy az első embernek, minden ember atyjának a leszármazottja. Egyetlen vallás sem tarthatja vissza, és földrajzi terület sem. Nagyobb ő a királyok királyánál, aki Perzsiát uralta a muzulmánok előtt, magasabb rendű a Csakravartin ősi hindu eszméjénél... ő az egyetemes uralkodó, a határok és felfogásbéli korlátok nélküli világ királya. Ebből az következik, hogy nem az isteni akarat, hanem az emberi természet az a nagy erő, amely a történelmet mozgatja. Ő, Akbar, a tökéletes ember, az idő hajtógépe.

"Kezdetben volt három barát, Niccolo ,il Machia', Agostino Vespucci és Antonino Argalia. Gyermekkori világuk varázserdő volt. Aztán Nino szüleit elragadta a pestis. Elment, hogy szerencsét próbáljon, és sosem látták többé."

E mesével érkezik Akbar udvarába az ifjú utazó, aki magát "Mogor dell'Amoré"-nak, azaz a Szerelem moguljának nevezi, s történetével megbabonázza hallgatóságát. Azt állítja, hogy anyja egy elveszett hercegnő, aki varázserővel bír, s akinek kegyeiért üzbég hadurak, a perzsa sáh és oszmán hadvezérek küzdöttek.

Amikor a varázslónő Firenzébe ér, a város a lába előtt hever, de vajon igaz-e Mogor története? És ha igaz, hol rejtőzik a hercegnő? Ha pedig hazugság, Mogort a vérpad várja...

2017. június 19-én 70 éves SALMAN RUSHDIE brit író. Lassan három évtizede lesz, hogy születésnapját nem tisztelői körében nagy felhajtással, a média érdeklődésének közepette ünnepli, hanem rejtőzködve, titokban, szűk családi körben. Ennek oka, hogy Sátáni versek című könyvét az iszlám hívők úgy értelmezték, hogy az sérti vallásos érzelmeiket, és valóságos hajtóvadászatot indítottak ellene. Az még hagyján, hogy a könyvet minden iszlám országban azonnal betiltották és sok helyen nyilvánosan elégették, de az iráni iszlám forradalom vezetője, Khomeini ajatollah magát az írót is "halálra ítélte", azaz felszólította a muszlimokat, hogy öljék meg. Ez 1989-ben történt, azóta az indiai származású, Bombayben felnőtt brit írónak nincs egy nyugodt perce. Jól tette, hogy nem vette félvállról a fenyegetést, mert például a könyv japán fordítóját leszúrták Tokióban, a norvég fordítóra saját háza előtt lőttek rá, az olasz fordítót Milánóban szúrták meg, a török fordítóra pedig rágyújtották a szállodát, ahol megszállt, a tűzben 37 ember lelte halálát. A nagytekintélyű ajatollah ugyan még a fatva kihirdetésének évében meghalt, de felhívása érvényben maradt, s voltaképpen máig él. Bár az iráni kormány 1998-ban visszavonta a vérdíjat, de egy vallásos alapítvány rögtön a helyébe lépett, és 2,8 millió dollár jutalmat ígér annak, aki végez az íróval. Szegénynek nem sok öröme van az életben - bár a szép nőket szereti, mindig csodaszép feleségei voltak -, sokat olvas, és nagyon kedveli a jó zenét, nagy rajongója Bob Dylannek és Paul Simonnak. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Salman Rushdie
  A firenzei varázslónő
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 373
  ISBN: 9789632276069

 • Cikkszám
  428146
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés