Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A fekete törpe - 250 éve született WALTER SCOTT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A fekete törpe - 250 éve született WALTER SCOTT
 • A fekete törpe - 250 éve született WALTER SCOTT
 • A fekete törpe - 250 éve született WALTER SCOTT
570 Ft

Walter Scott barátai ebből a kötetből új oldaláról ismerhetik meg kedves szerzőjüket. Az életművének fontos, bár csupán csekély hányadát kitevő novellák és kisregények mind ez ideig jószerével ismeretlenek voltak nálunk. Ez a három mű – a két első kései remek, a harmadik fiatalkori termés – méltán számít művészetének legjobb példái közé. Megrendítően szép, balladás hangvételű, rövid lélegzetű, jól szerkesztett, zárt történetek. A fekete törpe a hegyvidéken hosszúra nyúlt középkor sejtelmes, babonás világát idézi. A fa asszonya és A két hajcsár a régi és az új mezsgyéjén játszódik – a kemény, hagyományőrző skót karakterről szól, a XVIII. századforduló világáról, a Skót Felföld bomlásnak induló, középkori erényeket védelmező skót paraszti, kisnemesi életformáját siratja – azaz a scotti életmű leggyakoribb témájából merít. Walter Scott neve a több kötetes, romantikus történelmi regények színpompás világát idézi; lovagokat, reneszánsz hősöket. Ezekből a XVIII. századi történetekből azonban és kisregényei egyik ciklusához, a Canongate-i krónikák-hoz írott terjedelmes, önálló kisregénnyé bővülő bevezetőjéből, amellyel ez a válogatás is kezdődik, az érett, lehiggadt író tekint ránk; öregkori realizmusa legszebb, legérdekesebb, turgenyevi ízeket idéző lapjait kínálva az olvasónak.

2021. augusztus 15-én 250 éve született WALTER SCOTT skót író. Ízig-vérig hazafi volt, mindenért rajongott, ami skót, a történelemért, az irodalomért, a múlt tárgyi emlékeiért és a skót whiskyért. Fiatalon bebarangolta szülőhazáját, s ekkor gyúlt örök szerelemre a skót balladák iránt. Vagyonos ember lévén, elhatározta, úgy fog élni mint egy régi skót főnemes. Abbotsfordban vett egy ősi kastélyt, ahol középkori szokásokat vezetett be, a környéken kissé hóbortosnak is tartották. De azért nem élt teljesen a múltban, részt vett az üzleti életben, sajnos nem mindig sikerrel, így a csőd szélére jutott. Ekkor, negyvenévesen kezdett írni, s mivel a skót múlt minden részletét kiválóan ismerte, az ősi legendák feldolgozásával kezdte. Műveivel azonnal óriási sikert aratott, s mivel rengeteg adóssága volt, elképesztő iramban alkotott. A szédítő tempó sokszor műveinek rovására is ment, de egy-két halhatatlan remekmű így is kikerült a keze alól, mint például A lammermoori nász és az Ivanhoe. Szerencsére hitelezőit élete hátralévő két évtizedében nem tudta maradéktalanul kielégíteni, így az ifjúság bőven el volt látva Robin Hood és Oroszlánszívű Richárd kalandjaival. A kis Jókai is rajtuk nevelkedett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Walter Scott
  A fekete törpe
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 444
  ISBN: 9630701154 •

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  857189
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés