Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A fekete törpe - 185 éve hunyt el WALTER SCOTT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A fekete törpe - 185 éve hunyt el WALTER SCOTT
 • A fekete törpe - 185 éve hunyt el WALTER SCOTT
 • A fekete törpe - 185 éve hunyt el WALTER SCOTT
590 Ft

Walter Scott barátai ebből a kötetből új oldaláról ismerhetik meg kedves szerzőjüket. Az életművének fontos, bár csupán csekély hányadát kitevő novellák és kisregények mind ez ideig jószerével ismeretlenek voltak nálunk. Ez a három mű – a két első kései remek, a harmadik fiatalkori termés – méltán számít művészetének legjobb példái közé. Megrendítően szép, balladás hangvételű, rövid lélegzetű, jól szerkesztett, zárt történetek. A fekete törpe a hegyvidéken hosszúra nyúlt középkor sejtelmes, babonás világát idézi. A fa asszonya és A két hajcsár a régi és az új mezsgyéjén játszódik – a kemény, hagyományőrző skót karakterről szól, a XVIII. századforduló világáról, a Skót Felföld bomlásnak induló, középkori erényeket védelmező skót paraszti, kisnemesi életformáját siratja – azaz a scotti életmű leggyakoribb témájából merít. Walter Scott neve a több kötetes, romantikus történelmi regények színpompás világát idézi; lovagokat, reneszánsz hősöket. Ezekből a XVIII. századi történetekből azonban és kisregényei egyik ciklusához, a Canongate-i krónikák-hoz írott terjedelmes, önálló kisregénnyé bővülő bevezetőjéből, amellyel ez a válogatás is kezdődik, az érett, lehiggadt író tekint ránk; öregkori realizmusa legszebb, legérdekesebb, turgenyevi ízeket idéző lapjait kínálva az olvasónak.

2017. szeptember 21-én 185 éve hunyt el WALTER SCOTT skót író. îzig-vérig hazafi volt, mindenért rajongott, ami skót, a történelemért, az irodalomért, a múlt tárgyi emlékeiért és a skót whiskyért. Fiatalon bebarangolta szülőhazáját, s ekkor gyúlt örök szerelemre a skót balladák iránt. Vagyonos ember lévén, elhatározta, úgy fog élni mint egy régi skót főnemes. Abbotsfordban vett egy ősi kastélyt, ahol középkori szokásokat vezetett be, a környéken kissé hóbortosnak is tartották. De azért nem élt teljesen a múltban, részt vett az üzleti életben, sajnos nem mindig sikerrel, így a csőd szélére jutott. Ekkor, negyvenévesen kezdett írni, s mivel a skót múlt minden részletét kiválóan ismerte, az ősi legendák feldolgozásával kezdte. Műveivel azonnal óriási sikert aratott, s mivel rengeteg adóssága volt, elképesztő iramban alkotott. A szédítő tempó sokszor műveinek rovására is ment, de egy-két halhatatlan remekmű így is kikerült a keze alól, mint például A lammermoori nász és az Ivanhoe. Szerencsére hitelezőit élete hátralévő két évtizedében nem tudta maradéktalanul kielégíteni, így az ifjúság bőven el volt látva Robin Hood és Oroszlánszívű Richárd kalandjaival. A kis Jókai is rajtuk nevelkedett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Walter Scott
  A fekete törpe
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 444
  ISBN: 9630701154 •

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  955730
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés