Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A fekete obeliszk - 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE

-25%
ÚJ
A fekete obeliszk - 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE
 • A fekete obeliszk - 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE
3 699 Ft
Akció: 2 774 Ft
Kezdete: 2018.06.18   A készlet erejéig!

Az egyre keserűbb író a második világháború utáni évtizedekben írta ezt a Magyarországon mindeddig nem igazán ismert remekművet. Azokban az években, amikor kihúnyt megint az optimizmus fénye, hogy netán az emberiség megelégelte már a háborút, és a közeljövőben fel fog ragyogni a világbéke napja.

„A világ békéje! Soha nem beszéltek róla többet, és tettek érte kevesebbet, mint a mi időnkben!” – fogalmazza meg az író ennek a regényének bevezetőjében.

„Ezért nem árt, ha egyszer visszamegyek azokban a csodálatos években, amikor a remény zászlóként lobogott felettünk, és olyan gyanús dolgokban hittünk, mint emberiség, igazságosság, tolerancia – és abban is, hogy egyetlen világháborúnak elegendő tanulságul kell szolgálnia egy emberöltő számára.”

Ezek a „csodálatos évek” az első világháború utáni Németországban zajlanak. A történések hősei sírásók, prostituáltak, temetkezési vállalkozók és a Werdenbürcki Költők Klubja. A legjobban fizetett mesterségek a kifordult világban! A szűk helyszín is ennyi csupán, a Városi Temető és a mellette található utcák épületei: borbélyok, sírkövesek, egy elmegyógyintézet. De a világ mégis tele lelkesedéssel, hiszen a „nap besüt a Heinrich Kroll és Fiai Síremlékkészítő Cég irodájába. 1923. áprilisa van, és az üzlet jól megy…”

2018. június 22-én 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE német író. Az első világ-háborús frontokon szerzett élményeiből írt Nyugaton a helyzet változatlan című regényével tűnt fel, s antimilitarista nézetei miatt később emigrálnia is kellett. Leghíresebb a regénye a Szerelem és halál órája, valamint A diadalív árnyékában.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Erich Maria Remarque
  A fekete obeliszk
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9789633579251

 • Cikkszám
  346291
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés