Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A fekete obeliszk - 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE

-25%
ÚJ
A fekete obeliszk - 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE
 • A fekete obeliszk - 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE
3 699 Ft
Akció: 2 774 Ft
Kezdete: 2018.06.18   A készlet erejéig!

Az egyre keserűbb író a második világháború utáni évtizedekben írta ezt a Magyarországon mindeddig nem igazán ismert remekművet. Azokban az években, amikor kihúnyt megint az optimizmus fénye, hogy netán az emberiség megelégelte már a háborút, és a közeljövőben fel fog ragyogni a világbéke napja.

„A világ békéje! Soha nem beszéltek róla többet, és tettek érte kevesebbet, mint a mi időnkben!” – fogalmazza meg az író ennek a regényének bevezetőjében.

„Ezért nem árt, ha egyszer visszamegyek azokban a csodálatos években, amikor a remény zászlóként lobogott felettünk, és olyan gyanús dolgokban hittünk, mint emberiség, igazságosság, tolerancia – és abban is, hogy egyetlen világháborúnak elegendő tanulságul kell szolgálnia egy emberöltő számára.”

Ezek a „csodálatos évek” az első világháború utáni Németországban zajlanak. A történések hősei sírásók, prostituáltak, temetkezési vállalkozók és a Werdenbürcki Költők Klubja. A legjobban fizetett mesterségek a kifordult világban! A szűk helyszín is ennyi csupán, a Városi Temető és a mellette található utcák épületei: borbélyok, sírkövesek, egy elmegyógyintézet. De a világ mégis tele lelkesedéssel, hiszen a „nap besüt a Heinrich Kroll és Fiai Síremlékkészítő Cég irodájába. 1923. áprilisa van, és az üzlet jól megy…”

2018. június 22-én 120 éve született ERICH MARIA REMARQUE német író. Az első világ-háborús frontokon szerzett élményeiből írt Nyugaton a helyzet változatlan című regényével tűnt fel, s antimilitarista nézetei miatt később emigrálnia is kellett. Leghíresebb a regénye a Szerelem és halál órája, valamint A diadalív árnyékában.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Erich Maria Remarque
  A fekete obeliszk
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9789633579251

 • Cikkszám
  346291
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés