Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE

-25%
ÚJ
A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • A díványon: Marilyn Monroe - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
3 390 Ft
Akció: 2 543 Ft
Kezdete: 2017.08.03   A készlet erejéig!

Vonzerő, báj és csillogás. Ez mind Marilyn Monroe. Mára ikonikussá vált alakja örökre egybeforrt fellibbenő fehér ruhájával és legendás szőkeségével. Az elmúlt évtizedekben sokan sokféle módon írtak, pletykáltak róla, de kevesen próbálták megérteni magát az embert.

"- Jó napot kívánok, Miss Mortenson! Örülök, hogy megismerhetem. - A nő felnézett, és legnagyobb döbbenetemre teljes átalakulás szemtanúja lehettem. ... Mintha felkapcsoltak volna benne egy lámpát, mintha radioaktív mag aktiválódott volna a bőre alatt. Személyisége, testbeszéde, modora, minden porcikája megváltozott. ... - Ó, köszönöm, doktornő! - mondta szenvedélyesen. - Évek óta szeretnék eljönni magához, de eddig féltem időpontot kérni. ... És szólítson csak nyugodtan Marilynnek!"

Alma H. Bond amerikai írónő ezúttal dr. Darcey Dale pszichoanalitikus bőrébe bújva beszélget Marilyn Monroe-val, akit így olyannak láthatunk, mint eddig még soha. A díva napról napra egyre őszintébben mesél magáról, és fokozatosan feltárul mindaz, ami a ragyogó mosoly mögött van. Egy hétköznapi nő, aki hol kétségbeesett, hol sziporkázóan humoros, hol pedig dacos és sértődékeny, mint egy kisgyerek. A szerző eredeti dokumentumok, szájhagyomány és saját, pszichológusként szerzett tapasztalatai alapján írta meg könyvét.

"... Arthur arra lépett be a házba, hogy a házi készítésű tésztát a székek háttámlájára hajtva szárítom egy hajszárítóval. Valami miatt csak nem akart olyan íze lenni, mint a Frank Sinatra Villa Capri éttermében felszolgált spagettinek. Mit gondol, doktornő? Váltsak pályát, legyek inkább szakács?"

2017. augusztus 5-én 55 éve hunyt el MARILYN MONROE amerikai színésznő. Legendák övezte filmcsillag volt, halála után öt és fél évtizeddel sem csökken sorsa iránti érdeklődés, sőt, élete immár Hollywood legnépszerűbb mítosza. Filmes karrierjét nagyon jól ismerjük, magánélete, s különösen halála azonban igencsak rejtélyes. Gyermekkoráról is keveset tudunk, pedig rendkívül érdekes. A kis Norma Jean Mortenson egy ideggyenge asszony törvénytelen gyermeke volt, s már egészen kis korában megismerte az élet árnyoldalát. Kétéves korában egy őrült majdnem megfojtotta egy vánkossal, hatévesen megerőszakolták, sokáig élt árvaházban, s ottani egyenruháját annyira szégyellte, hogy egyszer meztelenre vetkőzött a templomban. A meztelenség ettől fogva egész életét meghatározta, s mivel már kora serdülőként fejlett idomokkal áldotta - vagy verte - meg a sors, hamar felfedezte nőiességét. Egyszer aztán feszes kölcsönpulóverben ment iskolába, s amint később visszaemlékezett: "Amikor beléptem az osztályba, a fiúk hirtelen üvölteni, nyávogni kezdtek, le-föl ugráltak. Életemben először történt, hogy környezetem felfigyelt rám." A magányos kis vadóc nagyon vágyott a figyelemre, s mivel ezt csodaszép testével érte el, ezt használta fel céljai elérésére. Még tizenéves volt, amikor meztelen modellt állt egy falinaptárhoz, ezt látták meg a filmesek, akiktől első szerepeit kapta. Csakhamar Amerika legnépszerűbb sztárja lett, a társadalom minden rétege istenítette, művészek, sportolók, politikusok omoltak a lábai elé, s ma is ő a világ legismertebb színésznője. Pedig művészi kvalitásait pályája csúcsán sem becsülték sokra, amint valaki megjegyezte: "Két dolgot csinál remekül: ahogyan jár és ahogy megáll. Meg aztán jó érzékkel mindig a méreténél vagy két számmal kisebb ruhákat vesz magára." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dr. Alma H. Bond
  A díványon: Marilyn Monroe
  Kiadó: Tea
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 342
  ISBN: 9789638975140

 • Cikkszám
  730072
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés