Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A dalai láma - Az egyetlen hiteles életrajz - 85 éves a DALAI LÁMA

-25%
ÚJ
A dalai láma - Az egyetlen hiteles életrajz - 85 éves a DALAI LÁMA
 • A dalai láma - Az egyetlen hiteles életrajz - 85 éves a DALAI LÁMA
 • A dalai láma - Az egyetlen hiteles életrajz - 85 éves a DALAI LÁMA
4 990 Ft
Akció: 3 744 Ft
Kezdete: 2020.07.05   A készlet erejéig!

A dalai láma egyetlen igazán hiteles életrajzát tartja kezében az olvasó – egy olyan elismert Tibet-szakértő tollából, aki jó ismerőseként és közeli munkatársaként talán minden más életrajzírójánál közelebbről ismerheti Tendzin Gyacót, a tisztséget 1950 óta betöltő spirituális vezetőt és magát az embert.

A dalai láma békéről és együttérzésről szóló üzenete minden hívő és nem hívő ember lelkében visszhangra talál. A könyvből azonban azt is megtudhatjuk, miféle hányattatásokon át vezetett az elszigetelt kis tibeti faluból származó Tendzin Gyaco útja odáig, hogy a világ egyik legősibb és legösszetettebb kultúrájának politikai és szellemi vezetőjévé váljon.

A vallási vezetőt és annak életútját is bensőségesen ismerő Alexander Norman rámutat arra, hogy bár a dalai láma számára mindig is kényelmetlen volt politikai szerepvállalása, valójában nagyon is tapasztalt és ravasz játékos, aki egész életében sikeresen manőverezett az átható erőszak, a buddhizmust megosztó ellentétek és a nagyhatalmi játszmák között. Politikai szerepénél is meglepőbb azonban mágiában, látomásokban és próféciákban gyökerező spirituális gyakorlata – amelynek részleteit ebben a könyvben ismerhetjük meg elsőként.

ALEXANDER NORMAN könyve korunk talán legkarizmatikusabb és világszerte legkedveltebb vezetőjének megvilágító erejű élettörténete.

2020. július 6-án 85 éves a DALAI LÁMA, a tibeti egyház, illetve a lámaista buddhizmus főpapja

Egy szegény parasztcsaládban született, és Tendzin Gyaco az eredeti neve. Miután 1933-ban meghalt a XIII. Dalai láma, az ősi szent hagyományoknak megfelelően a főpapok elkezdték keresni reinkarnációját, és végül megállapították: a láma egy kétéves kisfiúban született újjá.

Az újjászületett lámák megtalálása egyébként hosszas procedúra, hat bizonyítékra van szükség, közülük a legfontosabb, hogy a jelöltnek fel kell ismernie elődje személyes tárgyait, és rá kell ismernie az előző láma közvetlen munkatársaira. Tendzin Gyacónak ez sikerült, úgyhogy a papok kikérték szüleitől - akik persze a legnagyobb megtiszteltetésnek vették a kérést -, rögvest tanulásra fogták, és 1940-ben hivatalosan is méltóságába helyezték a XIV. Dalai lámát.

Aki tehát ötéves korától áll egyháza élén, de első évtizedét még jórészt tanulással töltötte. 1949-ben azonban - három évvel a hivatalos életkor elérése előtt - magához vonta a Dalai lámát megillető világi hatalmat is, Tibetet ugyanis megszállta a kínai hadsereg, s abban helyzetben teljes felhatalmazással szerette volna védeni népét és hitét. Küzdelme sajnos nem vezetett eredményre, sőt 1959-ben neki magának is el kellett menekülnie Tibetből, s azóta indiai száműzetésben él.

Népét persze nem hagyta cserben, vallási vezetői teendői mellett amolyan utazó nagykövetként küzd Tibet szabadságáért - többször járt Magyarországon is -, s fáradozásaiért megkapta a Nobel-békedíjat. Egyébként rendkívül megnyerő ember, az első Dalai láma, aki nem megközelíthetetlen "élő Isten", hanem hús-vér ember. Nagyon tájékozott a világ dolgaiban, több nyelven beszél, szívesen beszélget minden témáról, és remek humora van. Fárasztó harcában szüksége is van rá. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alexander Norman
  A dalai láma
  Az egyetlen hiteles életrajz
  Kiadó: Cartaphilus
  Kiadás éve: 2020
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9789632667188

 • Cikkszám
  163051
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés