Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC

-25%
ÚJ
A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2018.01.11   A készlet erejéig!

A zenélő angyal és az Egy pesti leány története után újabb darabbal bővül a Molnár Ferenc életművét fölelevenítő sorozat. A csókok éjszakája címmel huszonöt novellát és jelenetet gyűjtöttünk össze, a szerelem létélményének megannyi változatát. A színes történetek mindegyike bizonyság a XX. század sikerszerzőjének mély emberismeretére, elragadó stílusára és formaművészetére. A történetek, mint megannyi szerelemmozaik, a féltékenység, a reménytelen vágyakozás, az ifjúkor érzelmi ébredése, a csalódás, a magány, a férfiúi és női gyász, az érzelmi útkeresés és az izzó vágy őstípusait villantják föl. Novelláról novellára haladva kijárjuk végül az érzelmek iskoláját, s ha oktatónk vagy a leckék elsőre kissé ódivatúaknak tűnnek is, bizonyítványunk mégis időtálló. Akár megértjük, akár kikacagjuk ugyanis e novellák loknis, cilinderes hőseit: a vágyhajhászó uraságot, a szerelmi életében társadalmilag is fölkapaszkodó banktisztviselőt, az elbocsátott szeretőt, a magát halálra álmodó, elvágyódó zenészt, az egy fiókot mindig zárva tartó lánykát, vagy az elhagyott férjhez visszatérő és vissza nem térő feleségeket – minden történetben többé-kevésbé magunkra ismerhetünk, tanúságul arra, hogy az idők ugyan változnak, de a szerelem évszázadok múltán is ugyanaz marad.

2018. január 12-én 140 éve született Budapesten MOLNÁR FERENC író. Polgári drámaírásunk jelentős, és talán legnépszerűbb képviselője volt, darabjait ma is rendszeresen műsorukra tűzik színházaink, hiszen a Liliom, A hattyú, az Olympia, az Egy, kettő, három vagy a Játék a kastélyban ma is jó szórakozást kínálnak. Csakúgy mint A Pál utcai fiúk című regénye, amely világsikert aratott, és remek magyar-amerikai koprodukciós filmen is feldolgozták. Molnár Ferencben finoman fogalmazva is túltengett az önbizalom, de talán volt is oka a büszkeségre, hiszen huszonévesen már híres írónak számított, s még nem volt harminc, amikor megírta a magyar irodalom egyik legjobb ifjúsági regényét, a klasszikus értékű A Pál utcai fiúkat. Fényes írói és anyagi sikereinek birtokában úgy vélekedett, mindent megtehet, amit akar, nemigen vette figyelembe mások véleményét, s így járt el a nőkkel szemben is. Köztudott, hogy nem átallott kezet emelni a gyengébb nem képviselőire, szegény második feleségét, Fedák Sárit rendszeresen úgy elverte, mint szódás a lovát. De azért árnyaltabb az igazság, hiszen a híres színésznő maga provokálta ki a verést, és a kortársak szerint egyáltalán nem volt ellenére a testi szenvedés eme változata, így voltaképpen ideális párnak számítottak. Fedákot különben nem kapcsolatuk elején, hanem a legvégén vette el, amikor már mást szeretett. Amint a Fedák és Medgyaszay Vilma főszereplésével bemutatott János vitéz kapcsán szellemesen fel is idézte a történteket: "Úgy kell nekem. Megérdemeltem. Volt ott egy tündéri, édes, nőies kis nő, aki Iluskát játszott. És erre én - fene a marha buzeráns fejemet! - feleségül veszem Kukorica Jancsit!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Molnár Ferenc
  A csókok éjszakája
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 184
  ISBN: 9789639690820

 • Cikkszám
  633101
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés