Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC

-25%
ÚJ
A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A csókok éjszakája - 140 éve született MOLNÁR FERENC
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2018.01.11   A készlet erejéig!

A zenélő angyal és az Egy pesti leány története után újabb darabbal bővül a Molnár Ferenc életművét fölelevenítő sorozat. A csókok éjszakája címmel huszonöt novellát és jelenetet gyűjtöttünk össze, a szerelem létélményének megannyi változatát. A színes történetek mindegyike bizonyság a XX. század sikerszerzőjének mély emberismeretére, elragadó stílusára és formaművészetére. A történetek, mint megannyi szerelemmozaik, a féltékenység, a reménytelen vágyakozás, az ifjúkor érzelmi ébredése, a csalódás, a magány, a férfiúi és női gyász, az érzelmi útkeresés és az izzó vágy őstípusait villantják föl. Novelláról novellára haladva kijárjuk végül az érzelmek iskoláját, s ha oktatónk vagy a leckék elsőre kissé ódivatúaknak tűnnek is, bizonyítványunk mégis időtálló. Akár megértjük, akár kikacagjuk ugyanis e novellák loknis, cilinderes hőseit: a vágyhajhászó uraságot, a szerelmi életében társadalmilag is fölkapaszkodó banktisztviselőt, az elbocsátott szeretőt, a magát halálra álmodó, elvágyódó zenészt, az egy fiókot mindig zárva tartó lánykát, vagy az elhagyott férjhez visszatérő és vissza nem térő feleségeket – minden történetben többé-kevésbé magunkra ismerhetünk, tanúságul arra, hogy az idők ugyan változnak, de a szerelem évszázadok múltán is ugyanaz marad.

2018. január 12-én 140 éve született Budapesten MOLNÁR FERENC író. Polgári drámaírásunk jelentős, és talán legnépszerűbb képviselője volt, darabjait ma is rendszeresen műsorukra tűzik színházaink, hiszen a Liliom, A hattyú, az Olympia, az Egy, kettő, három vagy a Játék a kastélyban ma is jó szórakozást kínálnak. Csakúgy mint A Pál utcai fiúk című regénye, amely világsikert aratott, és remek magyar-amerikai koprodukciós filmen is feldolgozták. Molnár Ferencben finoman fogalmazva is túltengett az önbizalom, de talán volt is oka a büszkeségre, hiszen huszonévesen már híres írónak számított, s még nem volt harminc, amikor megírta a magyar irodalom egyik legjobb ifjúsági regényét, a klasszikus értékű A Pál utcai fiúkat. Fényes írói és anyagi sikereinek birtokában úgy vélekedett, mindent megtehet, amit akar, nemigen vette figyelembe mások véleményét, s így járt el a nőkkel szemben is. Köztudott, hogy nem átallott kezet emelni a gyengébb nem képviselőire, szegény második feleségét, Fedák Sárit rendszeresen úgy elverte, mint szódás a lovát. De azért árnyaltabb az igazság, hiszen a híres színésznő maga provokálta ki a verést, és a kortársak szerint egyáltalán nem volt ellenére a testi szenvedés eme változata, így voltaképpen ideális párnak számítottak. Fedákot különben nem kapcsolatuk elején, hanem a legvégén vette el, amikor már mást szeretett. Amint a Fedák és Medgyaszay Vilma főszereplésével bemutatott János vitéz kapcsán szellemesen fel is idézte a történteket: "Úgy kell nekem. Megérdemeltem. Volt ott egy tündéri, édes, nőies kis nő, aki Iluskát játszott. És erre én - fene a marha buzeráns fejemet! - feleségül veszem Kukorica Jancsit!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Molnár Ferenc
  A csókok éjszakája
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 184
  ISBN: 9789639690820

 • Cikkszám
  633101
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés