Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A csehek Magyarországon - 225 éve született JÓSIKA MIKLÓS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A csehek Magyarországon - 225 éve született JÓSIKA MIKLÓS
 • A csehek Magyarországon - 225 éve született JÓSIKA MIKLÓS
 • A csehek Magyarországon - 225 éve született JÓSIKA MIKLÓS
 • A csehek Magyarországon - 225 éve született JÓSIKA MIKLÓS
790 Ft

Az emberek érdeklődése manapság egyre többször fordul a hajdani lovagvilág romantikája felé. Vannak, akik a múzeumokat bújják, mások klubot alakítanak, és felidézik a lovagi tornák, bajvívások színpompás hangulatát, még többen a történelmi regények csodavilágában merülnek … Akik szeretik a történelmnek ezt a hosszú és érdekes korszakát, Jósika Miklós hajdani oly nagy sikerű romantikus lovagregényét bizonyára nagy érdeklődéssel fogják olvasni. A megátalkodott Komoróczinak, a büszke Zokolinak és a nagyszerű Mátyás királynak fordulatos, mindvégig nagyon izgalmas, sok titokzatos vagy megható fordulattal bonyolódó históriája ma is számíthat akkora sikerre, mint megírása idején, százharminc évvel ezelőtt. Ne higgyük azonban, hogy ósdi nyelvű, nehezen olvasható könyvet kell forgatnunk. A szöveg mai nyelvre ültettük át, megőrizve az eredeti regény ízét.

2019. április 28-án 225 éve született a Torda-Aranyos vármegyei Tordán JÓSIKA MIKLÓS író. Az 1830-as években Wesselényi Miklós oldalán részt vett az ellenzék mozgalmaiban, reformeszméit vitairatokban adta közre. Első regénye, az Abafi nagy sikert aratott az olvasók és a kritika körében is. Ezen felbátorodva ontotta a regényeket. 1848-ban Kossuth feltétlen hívéül szegődött, részt vett az Erdély és Magyarország unióját előkészítő bizottmány munkájában, s tagja volt a Honvédelmi Bizottmánynak. Világos után emigrációba kényszerült, de ott sem szűnt meg érdeklődése a hazai közállapotok iránt. Fő művei közül kiemelkedik még Az utolsó Báthori, A csehek Magyarországban és A két mostoha, valamint a halálos ágyán tollbamondott Emlékiratai. Irodalomtörténeti jelentősége abban áll, hogy a történelmi regényt ő emelte művész szintre a magyar irodalomban. Összes művei 25 kötetben jelentek meg. Drezdában hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jósika Miklós
  A csehek Magyarországon
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 534

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  570550
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés