Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A csavar fordul egyet - 175 éve született HENRY JAMES

-25%
ÚJ
A csavar fordul egyet - 175 éve született HENRY JAMES
 • A csavar fordul egyet - 175 éve született HENRY JAMES
 • A csavar fordul egyet - 175 éve született HENRY JAMES
 • A csavar fordul egyet - 175 éve született HENRY JAMES
 • A csavar fordul egyet - 175 éve született HENRY JAMES
1 850 Ft
Akció: 1 388 Ft
Kezdete: 2018.04.11   A készlet erejéig!

Henry James klasszikus regényében új nevelőnő érkezik egy angliai vidéki kastélyba. Ez akár egy idilli nyitókép is lehetne, a nyugalmat azonban gyorsan megtörik a rejtélyek: mi történt a korábbi alkalmazottakkal, s miféle titokzatos idegenek járnak a kastélyban? Hátborzongató látomások kísértenek, a múlt rejtélyes, a jelen baljós, a valóság és a képzelet határán járunk, és a csavar néha fordul egyet. A regénynek számos filmes feldolgozása van, melyekben szerepelt többek között Marlon Brando (Éjszakai jövevények), Nicole Kidman (Más világ), Colin Firth és Ingrid Bergman. A történet alapján Benjamin Britten operát írt. A csavar fordul egyet most új fordításban jelenik meg az Alinea Kiadó Klasszik sorozatában.

2018. április 15-én 175 éve született HENRY JAMES amerikai író. A pszichológiai regény műfaját művelte, elbeszéléseiben és regényeiben az amerikai és angol felsőbb társadalmi körök lélektani problémáit elemzte csiszolt, de sokszor bonyolult stílusban. Visszatérő témája volt az erőszakosan feltörő amerikai újvilág és Európa eszményeinek összeütközése. Utolsó alkotói korszakában az úgynevezett nézőpont-technika megteremtésével a XX. századi regény legfőbb előfutárává vált. A nézőpont-technika során a történet elbeszélésekor azt az illúziót kelti, hogy az olvasó a szereplők szemszögéből látja az eseményeket. Művészetére az 1920-as években figyeltek fel, s napjainkban a legszélesebb körben olvasott amerikai szerzők egyike, annak ellenére, hogy könyvei bizony igen nehéz olvasmányok. Nálunk is ismert műve az Egy hölgy arcképe, az Európai látogatók, A csavar fordul egyet és a Maisie tudja. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Henry James
  A csavar fordul egyet
  Klasszik sorozat 4.
  Kiadó: Alinea
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 172
  ISBN: 9789639659827

 • Cikkszám
  899226
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés