Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A bűvészinas - 185 éve hunyt el JOHANN WOLFGANG GOETHE

-20%
ÚJ
A bűvészinas - 185 éve hunyt el JOHANN WOLFGANG GOETHE
 • A bűvészinas - 185 éve hunyt el JOHANN WOLFGANG GOETHE
 • A bűvészinas - 185 éve hunyt el JOHANN WOLFGANG GOETHE
 • A bűvészinas - 185 éve hunyt el JOHANN WOLFGANG GOETHE
1 350 Ft
Akció: 1 080 Ft
Kezdete: 2017.03.21   A készlet erejéig!

Goethe klasszikus verses meséjét olvashatják a gyerekek a gyönyörű kivitelezésű, színes, nagy alakú albumban. A tanulságos történetben a varázslóinas, kihasználván mestere távollétét, önálló szellemidézésbe fog. Kísérlete azonban balul sül el, mert nem tudja kordában tartani az elszabadított erőket, így azok feldúlják nemcsak a varázslólakot, hanem a közeli falut is. Szerencsére, mielőtt komoly baj történne, hazaér a mester és megzabolázza az elszabadult szellemlényeket. A szöveget Szegedi Katalin különleges hangulatú vízfestményei illusztrálják.

2017. március 22-én 185 éve hunyt el JOHANN WOLFGANG GOETHE német költő és író. Élete a botrányok szakadatlan sorozata, ha nem lett volna a világirodalom egyik legtehetségesebb alkotója, talán ki is készítik bírálói. Már 18 évesen óriási botrány közepette tette le névjegyét az irodalomban, Goetz von Berlichingen című művét egyenesen pornográfnak nyilvánították. Pár év múlva Az ifjú Werther szenvedései című regényével háborította fel fél Európát, sokak szerint az olvasmány hatására növekedett meg az öngyilkosságok száma a fiatalok körében. Szerelmi élete sem volt mentes a botrányoktól, s mivel első hódításait még szinte gyerekfejjel tette, s hetvenéves már elmúlt, amikor majdnem feleségül vett egy tizenhét éves fruskát, bizony volt ideje a csalfaságokra, előfordult, hogy barátja menyasszonyát is elcsábította. Jellemző különben, hogy öregkori szerelmi viszonyából is ő keveredett ki kisebb sebekkel, pár verssel kiírta magából fájdalmát, míg a szépséges ifjú Ulrike sosem tudta kiheverni a nála több mint ötven évvel idősebb Goethe emlékét. Nem is ment férjhez - pedig 95 évet élt -, sorra utasította vissza kérőit, mondván: "Túlságosan unatkoztam volna mellettük." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Johann Wolfgang Goethe
  A bűvészinas
  Kiadó: Elektra
  Kiadás éve: 2003
  Oldalszám: 26
  ISBN: 9639391735

 • Cikkszám
  937555
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés