Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A boszorkány fia - 390 éve hunyt el JOHANNES KEPLER

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
A boszorkány fia - 390 éve hunyt el JOHANNES KEPLER
 • A boszorkány fia - 390 éve hunyt el JOHANNES KEPLER
 • A boszorkány fia - 390 éve hunyt el JOHANNES KEPLER
 • A boszorkány fia - 390 éve hunyt el JOHANNES KEPLER
 • A boszorkány fia - 390 éve hunyt el JOHANNES KEPLER
570 Ft

A neves írónő történelmi regényének középpontjában Johannes Kepler, a nagy matematikus alakja áll. Kepler édesanyja ellen boszorkánypert indítanak, s ezzel kapcsolatban az írónő több oldalról is bemutatja a korszak arculatát, a vallási viták köntösében megjelenő hatalmi törekvéseket, a nemzetközi viszálykodásokat, a harmincéves háború kitörésének okait, a babona kártékonyságát és azoknak a katolikus és protestáns tudósoknak a vergődését, akik felismerik ugyan Kepler tudományos felfedezésének helyességét, de a dogmák megalkuvásra késztetik őket. Keplert ellenségek és irigyek veszik körül, de vannak barátai is, akik hol az egyik, hol a másik táborba csalogatják, hogy biztos és nyugodt életet élhessen. Kepler azonban nem tud megalkudni a lelkiismeretével. Tudományos meggyőződéséről nem tud és nem is akar lemondani.

2020. november 15-én 390 éve hunyt el JOHANNES KEPLER német csillagász és matematikus. Lángelme volt, ezért aztán sok kellemetlenséget kellett elszenvednie. A korabeli szokások szerint ugyanis sorban álltak nála az emberek különböző horoszkópokért, akiket még csak-csak elzavarhatott, de a császárral ezt nem tehette. II. Rudolf császár ugyanis teljesen az alkímia és egyéb hókusz-pókuszok rabja volt, így kinevezte udvari matematikusává, s rendszeres beszámolásra kötelezte. Kepler hatalmas, 1500 forintos fizetésével vigasztalhatta volna magát, de harmincéves szolgálata alatt mindössze nyolchavi bérét fizette ki az udvar. Kepler azonban egészen kivételes munkabírású ember volt, így szabadidejében csak megalkotta három törvényét, amelyekben tisztázta a bolygók mozgását, tökéletesítve ezzel a kopernikuszi világképet. A nagyszerű tudományos eredmény értékét növeli, ha tudjuk, hogy Keplert nemcsak a hivatali munkája hátráltatta a valódi alkotásban, hanem családja is. Az anyját például boszorkányság vádjával perbe fogta a rettegett inkvizíció, s Kepler csak ötévi szívós munkával tudta kihozni a rabságból. Kétszer nősült, és pontosan egy tucatnyi gyerekről kellett gondoskodnia. Így is a tudomány egyik legnagyobb gondolkodója volt, el sem lehet képzelni, milyen eredményekre jutott volna, ha kicsivel jobb körülmények között dolgozhat. Élete utolsó útját is elmaradt fizetését reklamálandó tette Regensburgba, de sosem ért célt, útközben halt meg. A zseniális tudós halálakor az összes vagyona nála volt; két művének pár példánya és hét pfennig. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Rosemarie Schuder
  A boszorkány fia
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 322
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9630931753

  jó állapotú antikvár könyv

  Rosemarie Schuder
  A boszorkány fia
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 1959
  Oldalszám: 336
  Kötés: Keménytáblás


  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  176591
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés