Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A bor filozófiája - 120 éve született HAMVAS BÉLA

-25%
ÚJ
A bor filozófiája - 120 éve született HAMVAS BÉLA
 • A bor filozófiája - 120 éve született HAMVAS BÉLA
2 980 Ft
Akció: 2 235 Ft
Kezdete: 2017.03.22   A készlet erejéig!

"Végül is ketten maradnak, Isten és a bor - Elhatároztam, hogy imakönyvet írok az ateisták számára. Korunk ínségében a szenvedők iránt részvétet éreztem és ezen a módon kívánok rajtuk segíteni. Feladatom nehézségével tisztában vagyok. Tudom, hogy ezt a szót, Isten, ki se szabad ejtenem. Mindenféle más neveken kell róla beszélni, mint amilyen például csók, vagy mámor, vagy főtt sonka. A legfőbb névnek a bort választottam. Ezért lett a könyv címe a bor filozófiája, s ezért írtam fel jeligéül azt, hogy: végül is ketten maradnak, Isten és a bor."
(részlet a könyvből)

2017. március 23-án 120 éve született Eperjesen HAMVAS BÉLA filozófus, író és esszéista. A tradicionalizmus legismertebb magyar képviselője volt, de írásainak jórésze kéziratban maradt. A negyvenes évek végétől nem publikálhatott, esztétikai tanulmányaiban ugyanis az avantgárd művészeti törekvések mellé állt, s ezzel kivívta a marxista Lukács György haragját. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hamvas Béla
  A bor filozófiája
  Kiadó: Medio
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 111
  ISBN: 9789639240490

 • Cikkszám
  537004
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés