Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A bor filozófiája - 120 éve született HAMVAS BÉLA

-25%
ÚJ
A bor filozófiája - 120 éve született HAMVAS BÉLA
 • A bor filozófiája - 120 éve született HAMVAS BÉLA
2 980 Ft
Akció: 2 235 Ft
Kezdete: 2017.03.22   A készlet erejéig!

"Végül is ketten maradnak, Isten és a bor - Elhatároztam, hogy imakönyvet írok az ateisták számára. Korunk ínségében a szenvedők iránt részvétet éreztem és ezen a módon kívánok rajtuk segíteni. Feladatom nehézségével tisztában vagyok. Tudom, hogy ezt a szót, Isten, ki se szabad ejtenem. Mindenféle más neveken kell róla beszélni, mint amilyen például csók, vagy mámor, vagy főtt sonka. A legfőbb névnek a bort választottam. Ezért lett a könyv címe a bor filozófiája, s ezért írtam fel jeligéül azt, hogy: végül is ketten maradnak, Isten és a bor."
(részlet a könyvből)

2017. március 23-án 120 éve született Eperjesen HAMVAS BÉLA filozófus, író és esszéista. A tradicionalizmus legismertebb magyar képviselője volt, de írásainak jórésze kéziratban maradt. A negyvenes évek végétől nem publikálhatott, esztétikai tanulmányaiban ugyanis az avantgárd művészeti törekvések mellé állt, s ezzel kivívta a marxista Lukács György haragját. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hamvas Béla
  A bor filozófiája
  Kiadó: Medio
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 111
  ISBN: 9789639240490

 • Cikkszám
  537004
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés