Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A beszélő ló - 105 éve született BERNARD MALAMUD

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
A beszélő ló - 105 éve született BERNARD MALAMUD
 • A beszélő ló - 105 éve született BERNARD MALAMUD
 • A beszélő ló - 105 éve született BERNARD MALAMUD
570 Ft
Nincs raktáron

Malamud elbeszéléseinek alapélménye a nagyvárosi zsidóság furcsa, tragikomikus létezésmódja. E mostani kötetének novellái is kivétel nélkül ebben a miliőben játszódnak, a keret a mai Amerika valamelyik (többnyire meg nem nevezett) városa, a figurák értelmiségiek vagy hivatalnokok. Az elbeszélések többsége Malamud kedvelt mintáját variálja: két szélsőségesen ellentétes embertípus kényszerű egymásrautaltságának, egymás , mellett élésének, szeretet-gyűlöletének katarzisát, így kerül össze Az ezüst koronában egy felvilágosult biológiatanár egy misztikus (és alkalmasint szélhámos) rabbival; A Rembrandt-sapkában, a XX. század egyik legszebb művésznovellájában, egy absztrakt szobrász egy konzervatív művészettörténésszel; Az én gyilkos fiam-ban apa a fiával. Más novellák a korábbi Malamudot idézik vissza, Maupassant modern örökösét, száraz előadásmódjával, tragikomikus árnyalataival, tárgyilagos csattanóival. A címadó írásban a valóságutánzó elbeszélés ugyanolyan észrevétlenül emelkedik a parabola egyetemes világába, ahogy A mesterember-ben és A lakók utolsó fejezeteiben annak idején tapasztalhattuk.

2019. április 26-án 105 éve született BERNARD MALAMUD amerikai író. Brooklynban született oroszországi zsidó bevándorlók gyermekeként, s élményei egész életét végigkísérték, a Malamud is felvett név, héberül tanítót jelent. Művészetével az amerikai zsidó irodalmi hagyományokat igyekezett megőrizni és továbbvinni, s ez nagyrészt sikerült is neki. Híres A beszélő ló című elbeszéléskötete és A lakók című regénye, A mesterember című könyvéből remek film is készült. Jelentősebb művei magyarul is olvashatók, s ő maga is járt hazánkban.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bernard Malamud
  A beszélő ló
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 196
  ISBN: 9630718936

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  770001
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés