Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON
 • A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON
 • A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON
590 Ft

Aragon nagy korrajzának három nőalak a hőse. Az egyik, Diane, a társaságbeli úrilány jellegzetes életét éli: váltogatja szeretőit, házasságot köt egy gazdag pénzemberrel, s mikor a férje erkölcsi csődbe jut, elválik tőle, de ez a válás nem hoz, nem is hozhat életében igazi változást. Catherine, a szép grúz származású lány, egészen más utat jár be. Ő is gyűjti-fogyasztja a szeretőket, de a léha élet nem elégíti ki: homályos vágyat érez az értelmes, a mások sorsáért is aggódó-cselekvő életre. Puskaropogásban, egy munkáslegény halála láttán döbben rá, hogy el kell szakadnia osztályától, ha emberhez méltó sorsot akar magának. Szeme előtt zajlik a századelő nagy társadalmi-politikai drámája: agyafúrt vagy kíméletlen pénzemberek, államférfiak az egyik, sztrájkoló munkások, lázas anarchista agitátorok, merényletek szervezői a másik oldalon. Vajon hová kell állnia? Múlt, jelen, jövő zaklatott és zaklató képei közt vergődik, keresi léte értelmét. S ez az értelmes lét a regény epilógusában a munkásmozgalom nagy harcosának, Clara Zetkinnek az alakjában ölt testet.

2017. október 3-án 120 éve született LOUIS ARAGON francia költő és író. Részt vett a szürrealista, majd a dadaista mozgalomban, s jelentős politikai tevékenységet is kifejtett. Legismertebb műve A bázeli harangok, Az omnibusz utasai és a Sziget a Szajnán. Legendás viszony fűzte a szintén jeles írónőhöz, Elsa Triolet-hoz, voltakképpen az életét is neki köszönheti, már amennyiben sikertelen öngyilkossága után Aragont Elsa mentette ki a halál karmaiból. Találkozásukat Aragon szerette a véletlen csodálatos művének, szinte jelnek tekinteni, pedig Elsa maga kereste az alkalmat a megismerkedésre. Akárhogy is történt, Aragon rengeteg mindent köszönhetett ennek a kapcsolatnak, emberileg és művészileg egyaránt, s ezzel tökéletesen tisztában is volt. Nem győzött hálálkodni, ilyen vallomások egész sorát írta: "Neki köszönhetem, hogy az lettem, ami vagyok, és ködfantomjaim közül megtaláltam az utat a való világ felé, melyben élni és halni érdemes". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Louis Aragon
  A bázeli harangok
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1973
  Oldalszám: 314

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  553540
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés