Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON
 • A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON
 • A bázeli harangok - 120 éve született LOUIS ARAGON
590 Ft

Aragon nagy korrajzának három nőalak a hőse. Az egyik, Diane, a társaságbeli úrilány jellegzetes életét éli: váltogatja szeretőit, házasságot köt egy gazdag pénzemberrel, s mikor a férje erkölcsi csődbe jut, elválik tőle, de ez a válás nem hoz, nem is hozhat életében igazi változást. Catherine, a szép grúz származású lány, egészen más utat jár be. Ő is gyűjti-fogyasztja a szeretőket, de a léha élet nem elégíti ki: homályos vágyat érez az értelmes, a mások sorsáért is aggódó-cselekvő életre. Puskaropogásban, egy munkáslegény halála láttán döbben rá, hogy el kell szakadnia osztályától, ha emberhez méltó sorsot akar magának. Szeme előtt zajlik a századelő nagy társadalmi-politikai drámája: agyafúrt vagy kíméletlen pénzemberek, államférfiak az egyik, sztrájkoló munkások, lázas anarchista agitátorok, merényletek szervezői a másik oldalon. Vajon hová kell állnia? Múlt, jelen, jövő zaklatott és zaklató képei közt vergődik, keresi léte értelmét. S ez az értelmes lét a regény epilógusában a munkásmozgalom nagy harcosának, Clara Zetkinnek az alakjában ölt testet.

2017. október 3-án 120 éve született LOUIS ARAGON francia költő és író. Részt vett a szürrealista, majd a dadaista mozgalomban, s jelentős politikai tevékenységet is kifejtett. Legismertebb műve A bázeli harangok, Az omnibusz utasai és a Sziget a Szajnán. Legendás viszony fűzte a szintén jeles írónőhöz, Elsa Triolet-hoz, voltakképpen az életét is neki köszönheti, már amennyiben sikertelen öngyilkossága után Aragont Elsa mentette ki a halál karmaiból. Találkozásukat Aragon szerette a véletlen csodálatos művének, szinte jelnek tekinteni, pedig Elsa maga kereste az alkalmat a megismerkedésre. Akárhogy is történt, Aragon rengeteg mindent köszönhetett ennek a kapcsolatnak, emberileg és művészileg egyaránt, s ezzel tökéletesen tisztában is volt. Nem győzött hálálkodni, ilyen vallomások egész sorát írta: "Neki köszönhetem, hogy az lettem, ami vagyok, és ködfantomjaim közül megtaláltam az utat a való világ felé, melyben élni és halni érdemes". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Louis Aragon
  A bázeli harangok
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1973
  Oldalszám: 314

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  553540
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés