Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A bábu - 170 éve született BOLESLAW PRUS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A bábu - 170 éve született BOLESLAW PRUS
 • A bábu - 170 éve született BOLESLAW PRUS
 • A bábu - 170 éve született BOLESLAW PRUS
 • A bábu - 170 éve született BOLESLAW PRUS
690 Ft

A XIX. századi lengyel próza mesterének, Boleslaw Prusnak legkiemelkedőbb műve A bábu. Hőse, a nemesi származású Wokulski, először kereskedősegédként próbál szerencsét, s volt főnöke özvegyével kötött házassága hamarosan vagyonhoz juttatja. Lelke mélyén azonban mégsem tipikus polgár, képzelete, álmai messze ragadják. Felesége halála után megismerkedik egy elszegényedett gőgös arisztokrata család leányával, Izabellával, és halálosan beleszeret. Jól tudja, hogy egyszerű kereskedőként sohasem közeledhet szerelméhez. Hihetetlen lendülettel veti magát az üzleti életbe, nagyszabású vállalkozásokba fog: semmitől sem retten vissza, csak hogy elnyerhesse Izabella kezét.

Ez a nagy realista regény a múlt század második felében hirtelen nagyvárossá fejlődő Varsóban játszódik, a nemesi-polgári átalakulásnak bravúros lélektani elemzéssel alátámasztott pompás társadalmi rajza.

2017. augusztus 20-án 170 éve született BOLESLAW PRUS lengyel író. Aleksander Głowacki volt az eredeti neve, nemesi család sarja volt, de később megfosztották nemesi címétől, miután belekeveredett egy felkelésbe, amiért börtönben is ült. Leghíresebb regénye A fáraó, amelyből Jerzy Kawalerowicz világhírű filmet rendezett. Olvasható magyarul A bábu című regénye is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bolesław Prus
  A bábu I-II.
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 874
  ISBN: 9630709996

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  656833
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés