Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK

-25%
ÚJ
A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
 • A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
 • A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
 • A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2017.05.25   A készlet erejéig!

Indiánok, cowboyok, kalandorok, kontinenst átszelő postakocsik, dübörgő bölénycsordák mellett zakatoló gőzösök… A Vadnyugat története számos regényírót és filmrendezőt megihletett már. De úgy történt-e minden, ahogyan azt könyv és filmélményeink alapján tudni véljük? Valójában milyen ruhában járt egy vérbeli cowboy? Hány bölényt ölt meg Buffalo Bill? Milyen látomásai voltak Ülő Bikának a sorsdöntő összecsapás előtt? Mennyire gazdagodtak meg az aranyásók? Milyen szerepet játszott ez a távoli és rejtelmes vidék az Egyesült Államok gazdasági, társadalmi és politikai fejlődésében? Minderre választ kaphatunk ebben a mítoszok és legendák mögé néző, lebilincselően érdekes könyvben.

2017. május 27-én 180 éve született WILD BILL HICKOK amerikai nyomkereső. A pókerjátékosok ma is vágják világszerte; a pikk és a kőr ász, a káró bubi és a két fekete nyolcas egy kézben "a halott ember lapjai", azt azonban talán még ők sem tudják, hogy miért. Nos, éppen ez volt a kezében Wild Bill Hickoknak, amikor egy dél-dakotai kisvárosban bizonyos Jack McCall hátulról fejbelőtte. Bill az aranyásókkal keveredett Deadwoodba, de esze ágában sem volt persze lapátot fogni, hogy némiképp legalizálja viselt dolgait, sheriffnek állt, ám az idejét - mint rendesen - ivókban, bordélyházakban és kártyabarlangokban töltötte, s ha összeveszett valakivel a lapjáráson, kihívta pisztolypárbajra, és lelőtte. Ö volt a Vadnyugat egyik leghíresebb párbajhőse, Dwight Eisenhower, az Egyesült Államok későbbi elnöke mint az amerikai becsület eszményképét őt állította a nemzet elé követendő példaképül. Ez is fényesen bizonyítja, hogy a róla szőtt legenda a legpallérozottabb elméket is megtévesztette, hiszen a presbiteriánus egyházgondnok fia a valóságban közel sem volt az erény bajnoka. Legendája akkor alakult ki, amikor egy kansasi újságcikk megírta, hogyan számolt le Hickok egyedül tíz banditával - hatott lelőtt, négyet agyonvert -, miközben ő maga tizenegy golyót kapott a testébe, de mégis győztesen hagyta el a csatateret. Igazából azonban úgy esett a dolog, hogy egy fizetésképtelen bérlő megbízásából lesből lelőtt három fegyvertelen embert, akik a tartozást jöttek beszedni. Öt 1876. augusztus 2-án érte utol a végzete, de legendája máig él. A hozzánk is eljutott Deadwood című filmsorozatban Keith Carradine formálja meg az alakját. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hahner Péter
  A Vadnyugat
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789633240731

 • Cikkszám
  438271
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés