Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK

-25%
ÚJ
A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
 • A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
 • A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
 • A Vadnyugat - 180 éve született WILD BILL HICKOK
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2017.05.25   A készlet erejéig!

Indiánok, cowboyok, kalandorok, kontinenst átszelő postakocsik, dübörgő bölénycsordák mellett zakatoló gőzösök… A Vadnyugat története számos regényírót és filmrendezőt megihletett már. De úgy történt-e minden, ahogyan azt könyv és filmélményeink alapján tudni véljük? Valójában milyen ruhában járt egy vérbeli cowboy? Hány bölényt ölt meg Buffalo Bill? Milyen látomásai voltak Ülő Bikának a sorsdöntő összecsapás előtt? Mennyire gazdagodtak meg az aranyásók? Milyen szerepet játszott ez a távoli és rejtelmes vidék az Egyesült Államok gazdasági, társadalmi és politikai fejlődésében? Minderre választ kaphatunk ebben a mítoszok és legendák mögé néző, lebilincselően érdekes könyvben.

2017. május 27-én 180 éve született WILD BILL HICKOK amerikai nyomkereső. A pókerjátékosok ma is vágják világszerte; a pikk és a kőr ász, a káró bubi és a két fekete nyolcas egy kézben "a halott ember lapjai", azt azonban talán még ők sem tudják, hogy miért. Nos, éppen ez volt a kezében Wild Bill Hickoknak, amikor egy dél-dakotai kisvárosban bizonyos Jack McCall hátulról fejbelőtte. Bill az aranyásókkal keveredett Deadwoodba, de esze ágában sem volt persze lapátot fogni, hogy némiképp legalizálja viselt dolgait, sheriffnek állt, ám az idejét - mint rendesen - ivókban, bordélyházakban és kártyabarlangokban töltötte, s ha összeveszett valakivel a lapjáráson, kihívta pisztolypárbajra, és lelőtte. Ö volt a Vadnyugat egyik leghíresebb párbajhőse, Dwight Eisenhower, az Egyesült Államok későbbi elnöke mint az amerikai becsület eszményképét őt állította a nemzet elé követendő példaképül. Ez is fényesen bizonyítja, hogy a róla szőtt legenda a legpallérozottabb elméket is megtévesztette, hiszen a presbiteriánus egyházgondnok fia a valóságban közel sem volt az erény bajnoka. Legendája akkor alakult ki, amikor egy kansasi újságcikk megírta, hogyan számolt le Hickok egyedül tíz banditával - hatott lelőtt, négyet agyonvert -, miközben ő maga tizenegy golyót kapott a testébe, de mégis győztesen hagyta el a csatateret. Igazából azonban úgy esett a dolog, hogy egy fizetésképtelen bérlő megbízásából lesből lelőtt három fegyvertelen embert, akik a tartozást jöttek beszedni. Öt 1876. augusztus 2-án érte utol a végzete, de legendája máig él. A hozzánk is eljutott Deadwood című filmsorozatban Keith Carradine formálja meg az alakját. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hahner Péter
  A Vadnyugat
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789633240731

 • Cikkszám
  438271
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés