Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Vadnyugat - 135 éve halt meg JESSE JAMES

-25%
ÚJ
A Vadnyugat - 135 éve halt meg JESSE JAMES
 • A Vadnyugat - 135 éve halt meg JESSE JAMES
 • A Vadnyugat - 135 éve halt meg JESSE JAMES
 • A Vadnyugat - 135 éve halt meg JESSE JAMES
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2017.03.30   A készlet erejéig!

Indiánok, cowboyok, kalandorok, kontinenst átszelő postakocsik, dübörgő bölénycsordák mellett zakatoló gőzösök… A Vadnyugat története számos regényírót és filmrendezőt megihletett már. De úgy történt-e minden, ahogyan azt könyv és filmélményeink alapján tudni véljük? Valójában milyen ruhában járt egy vérbeli cowboy? Hány bölényt ölt meg Buffalo Bill? Milyen látomásai voltak Ülő Bikának a sorsdöntő összecsapás előtt? Mennyire gazdagodtak meg az aranyásók? Milyen szerepet játszott ez a távoli és rejtelmes vidék az Egyesült Államok gazdasági, társadalmi és politikai fejlődésében? Minderre választ kaphatunk ebben a mítoszok és legendák mögé néző, lebilincselően érdekes könyvben.

2017. április 3-án 135 éve halt meg JESSE JAMES amerikai bandita. A Vadnyugat egyik leghíresebb banditája egy baptista prédikátor fia volt, és már 16 évesen kitűnt társai közül bravúros lovastudásával és haláltmegvető bátorságával. Egyébként lágy vonású, lányos arcú fiú volt, így kezdetben azzal szórakozott, hogy nőnek öltözve szerelmi légyottra csalta a nyalka katonatiszteket, majd bandájával elvágta a torkukat. Később az öncélú gyilkolást a haszonelvű útonállás váltotta fel, ha a törvény őrei jól számoltak, Jesse James és bandája tizenhét bankot, illetve vonatot rabolt ki. Akcióik során szívfájdalom nélkül megölték az ellenállókat, ennek ellenére Jesse általános népszerűségnek örvendett. Elterjesztette ugyanis, hogy csak a gazdagoktól rabol, és a zsákmányt megosztja a szegényekkel, így csakhamar ő lett a Vadnyugat Robin Hood-ja, amolyan amerikai Rózsa Sándor. Ezt a legendát éltette tovább később a mozi is, kalandjait számos filmben feldolgozták, amelyek szimpatikus népi hősként mutatták be. Pedig valójában a szegényektől ugyanúgy rabolt, mint a gazdagoktól, és a zsákmányt persze megtartotta magának. Megnyerő egyénisége mellett népszerűségét fokozta sajátos humora is, egy Bird (Madár) nevű bankpénztárost például bezárt a páncélszekrénybe, hiszen "a madárnak kalitkában a helye". Közkedveltsége miatt hiába tűztek ki magas vérdíjat a fejére, senki nem adta rendőrkézre, így végül saját bandájának egyik tagja lőtte fejbe, akivel vádalkut kötött a minnesotai kormányzó. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Hahner Péter
  A Vadnyugat
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789633240731

 • Cikkszám
  281719
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés