Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN

-25%
ÚJ
A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
 • A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
 • A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
 • A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2018.03.14   A készlet erejéig!

Indiánok, cowboyok, kalandorok, kontinenst átszelő postakocsik, dübörgő bölénycsordák mellett zakatoló gőzösök… A Vadnyugat története számos regényírót és filmrendezőt megihletett már. De úgy történt-e minden, ahogyan azt könyv és filmélményeink alapján tudni véljük? Valójában milyen ruhában járt egy vérbeli cowboy? Hány bölényt ölt meg Buffalo Bill? Milyen látomásai voltak Ülő Bikának a sorsdöntő összecsapás előtt? Mennyire gazdagodtak meg az aranyásók? Milyen szerepet játszott ez a távoli és rejtelmes vidék az Egyesült Államok gazdasági, társadalmi és politikai fejlődésében? Minderre választ kaphatunk ebben a mítoszok és legendák mögé néző, lebilincselően érdekes könyvben.

2018. március 16-án 115 éve halt meg ROY BEAN amerikai westernhős. Már fiatalon komoly hírnevet szerzett azzal, hogy megúszta saját akasztását; egy elcsábított lány rokonai felkötötték, ám rosszul, s mire kiszenvedett volna, a lány levágta a kötélről. Miután így szerencsésen megmenekült, csempésznek állt, pénzét azonban jórészt elitta, úgyhogy amire bírónak választották, már masszív alkoholista volt. Megválasztásának furcsa körülményeit az a tény is jól érzékelteti, hogy több szavazatot kapott, mint ahányan voksoltak. Bár ő ezt nemigen tudta ellenőrizni, az írás-olvasás tudományával ugyanis hadilábon állt. Húsz éven át látta el feladatát, remekül, kizárólag halálos ítéleteket hozott, úgyhogy nem fellebbezett senki. Mivel a whiskyn kívül a pénzt is nagyon szerette, többször szabott ki pénzbüntetést a halottakra - például a lelőtt banditákra tiltott fegyverviselésért -, így aztán a náluk talált bankókat "törvényesen" vehette el. Kétes ügyei ellenére hamar legendák szövődtek alakja köré, kivált, hogy romantikus plátói szerelem fűzte a kor híres színésznőjéhez, Lily Langtryhez, forró szenvedélyét mi sem mutatja jobban, mint hogy kedvenc kocsmáját is róla nevezte el. A csehót különben később múzeummá alakították át, ahová maga Lily Langtry is ellátogatott, de ezt szegény Roy Bean már nem érte meg. Kalandjairól számos vadnyugati film is készült, a leghíresebben Paul Newman volt a főszereplő. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hahner Péter
  A Vadnyugat
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789633240731

 • Cikkszám
  342297
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés