Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN

-25%
ÚJ
A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
 • A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
 • A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
 • A Vadnyugat - 115 éve halt meg ROY BEAN
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2018.03.14   A készlet erejéig!

Indiánok, cowboyok, kalandorok, kontinenst átszelő postakocsik, dübörgő bölénycsordák mellett zakatoló gőzösök… A Vadnyugat története számos regényírót és filmrendezőt megihletett már. De úgy történt-e minden, ahogyan azt könyv és filmélményeink alapján tudni véljük? Valójában milyen ruhában járt egy vérbeli cowboy? Hány bölényt ölt meg Buffalo Bill? Milyen látomásai voltak Ülő Bikának a sorsdöntő összecsapás előtt? Mennyire gazdagodtak meg az aranyásók? Milyen szerepet játszott ez a távoli és rejtelmes vidék az Egyesült Államok gazdasági, társadalmi és politikai fejlődésében? Minderre választ kaphatunk ebben a mítoszok és legendák mögé néző, lebilincselően érdekes könyvben.

2018. március 16-án 115 éve halt meg ROY BEAN amerikai westernhős. Már fiatalon komoly hírnevet szerzett azzal, hogy megúszta saját akasztását; egy elcsábított lány rokonai felkötötték, ám rosszul, s mire kiszenvedett volna, a lány levágta a kötélről. Miután így szerencsésen megmenekült, csempésznek állt, pénzét azonban jórészt elitta, úgyhogy amire bírónak választották, már masszív alkoholista volt. Megválasztásának furcsa körülményeit az a tény is jól érzékelteti, hogy több szavazatot kapott, mint ahányan voksoltak. Bár ő ezt nemigen tudta ellenőrizni, az írás-olvasás tudományával ugyanis hadilábon állt. Húsz éven át látta el feladatát, remekül, kizárólag halálos ítéleteket hozott, úgyhogy nem fellebbezett senki. Mivel a whiskyn kívül a pénzt is nagyon szerette, többször szabott ki pénzbüntetést a halottakra - például a lelőtt banditákra tiltott fegyverviselésért -, így aztán a náluk talált bankókat "törvényesen" vehette el. Kétes ügyei ellenére hamar legendák szövődtek alakja köré, kivált, hogy romantikus plátói szerelem fűzte a kor híres színésznőjéhez, Lily Langtryhez, forró szenvedélyét mi sem mutatja jobban, mint hogy kedvenc kocsmáját is róla nevezte el. A csehót különben később múzeummá alakították át, ahová maga Lily Langtry is ellátogatott, de ezt szegény Roy Bean már nem érte meg. Kalandjairól számos vadnyugati film is készült, a leghíresebben Paul Newman volt a főszereplő. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hahner Péter
  A Vadnyugat
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789633240731

 • Cikkszám
  342297
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés