Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Vadnyugat - 115 éve halt meg CALAMITY JANE

-25%
ÚJ
A Vadnyugat - 115 éve halt meg CALAMITY JANE
 • A Vadnyugat - 115 éve halt meg CALAMITY JANE
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2018.07.30   A készlet erejéig!

Indiánok, cowboyok, kalandorok, kontinenst átszelő postakocsik, dübörgő bölénycsordák mellett zakatoló gőzösök… A Vadnyugat története számos regényírót és filmrendezőt megihletett már. De úgy történt-e minden, ahogyan azt könyv és filmélményeink alapján tudni véljük? Valójában milyen ruhában járt egy vérbeli cowboy? Hány bölényt ölt meg Buffalo Bill? Milyen látomásai voltak Ülő Bikának a sorsdöntő összecsapás előtt? Mennyire gazdagodtak meg az aranyásók? Milyen szerepet játszott ez a távoli és rejtelmes vidék az Egyesült Államok gazdasági, társadalmi és politikai fejlődésében? Minderre választ kaphatunk ebben a mítoszok és legendák mögé néző, lebilincselően érdekes könyvben.

2018. augusztus 1-jén 115 éve halt meg CALAMITY JANE, a Vadnyugat legendás hősnője. Eredetileg Jane Cannary-nak hívták, korán árvaságra jutott, s fiatal lányként pár év alatt bebarangolta a Vadnyugatot; volt markotányosnő, szakácsnő, táncosnő és kerítőnő, dolgozott a Union Pacific vasút építkezésén, majd beállt katonának az indiánok ellen harcoló Custer tábornok seregébe. A marcona férfiak mellett idővel úgy átvette szokásaikat, hogy szinte ő maga is férfivá vált; nadrágban járt, bagózott, és úgy káromkodott mint egy kocsis. S hogy igazán befogadják, jócskán túl is teljesítette a férfiak elvárásait, rákapott a whiskyre, és megtanulta a fegyverforgatás mesterségét. Különös szokásává vált, hogy a csehókban részegen szétlőtte a tükröt - ezért kapta talán Veszedelemnek fordítható Calamity becenevét. A kocsmárosok különben nem haragudták rá, mert szinte "programnak" számított produkciója, ami persze vonzotta a poros ivókba az erre igencsak fogékony vadnyugati fickókat. Jane köré lassan legendák szövődtek, ezt kihasználva kiadta önéletrajzát, ami a legnépszerűbb korabeli ponyva lett, később meg is filmesítették. Ekkor úgy nézett ki, hogy végre rendbejön az élete, beállt egy vadnyugati showba, kényszerből felvett szokásaitól azonban nem tudott megszabadulni. Alkoholizmusa és randalírozásai miatt idővel mindenhonnan kidobták, s a híres amazon végül emberi roncsként fejezte be életét. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hahner Péter
  A Vadnyugat
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789633240731

 • Cikkszám
  447223
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés