Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Toynbee-átalakító - 5 éve hunyt el RAY BRADBURY

-25%
ÚJ
A Toynbee-átalakító - 5 éve hunyt el RAY BRADBURY
 • A Toynbee-átalakító - 5 éve hunyt el RAY BRADBURY
3 280 Ft
Akció: 2 460 Ft
Kezdete: 2017.06.01   A készlet erejéig!

A világ egyetlen időutazója száz év elteltével végre feltárja a titkát. Az Orient Expresszen egy kísértet is utazik. Egy öregember a rendezett múltján keresztül a végzetes jövőjét próbálja megváltoztatni.

A Toynbee-átalakító egy olyan gyűjtemény, mely Bradbury régi és új olvasóit egyaránt megszólítja. A legtöbb történet életünk ismerős szobáiban és tájain, gyakori gondolatainkban és emlékeinkben kezdődik, hogy aztán a képzelet legtávolabbi zugaiba repítsen. Bradbury lebilincsel bennünket, ahogy a történetei kibontakoznak, és a valóság titkos repedéseiben feltárul a csodálatos és a váratlan.

2017. június 5-én 5 éve hunyt el RAY BRADBURY amerikai író. A tudományos-fantasztikus irodalom klasszikusát eredetileg Ray Douglas Spauldingnak hívták, s ez mindaddig jó volt neki, amíg csak árulta az újságot. Amikor azonban már írta is, felvette művésznevét, majd a negyvenes években elkezdte kiadni tudományos-fantasztikus regényeit, amelyekkel hamar világhírnevet szerzett. Méltán, hiszen szinte minden könyve remekmű, például a magyarul is olvasható Marsbéli krónikák, A tetovált ember vagy a Fahrenheit 451, mely utóbbiból szintén világsikert aratott film is készült. Egyébként nem volt túl barátságos ember, és még rá is játszott erre, azt vallotta, azok tudnak jó sci-fit írni, akik a társadalomban tapasztalt dolgoktól a falnak mennek, s ha ez igaz, akkor ő gyakran volt mérges. Jól mutatja jellemét, hogy amikor egyszer az Indiana Egyetemen tartotta ritka előadásainak egyikét, előre kikötötte, hogy monológja után nem vállal barátságos csevegést, sőt még azt sem engedte meg, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, mert szerinte azok mindig "ostobaságok". Talán emlékezett egy korábbi esetre, amikor nagy nehezen ráállt arra, hogy előadása után a hallgatóság feltehesse kérdéseit. Bradbury ezúttal is egy egyetemi előadóban beszélt, s beszéd közben szórakozottan telefirkálta a táblát a háta mögött. A jeles író mondandóját befejezve tartotta a szavát, a közönség felé intett, mire egy jópofa diák felállt, hogy a táblán az ötödik sorban nem érti a levezetést. A Mester erre letette a krétát, és szó nélkül hazament. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ray Bradbury
  A Toynbee-átalakító
  Kiadó: Agave
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 240
  ISBN: 9786155442292

 • Cikkszám
  537900
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés