Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS

-25%
ÚJ
A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
6 200 Ft
Akció: 4 650 Ft
Kezdete: 2017.12.03   A készlet erejéig!

A kötet végigkíséri a kilenc Oscar-díjjal kitüntetett film – az „Angol beteg” – főhőse, Almásy László életútját. Feleleveníti gyermekéveit, első világháborús tevékenységét, IV. Károly királypuccsaiban játszott szerepét.

A geográfus szerző – az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója – nyomon követte a XX. század legsikeresebb magyar földrajzi felfedező utazójának életútját. Felkereste Almásy László kalandos pályafutásának európai, ázsiai és afrikai helyszíneit.

Hat évtizeddel Almásy után, 1993-ban expedíciót szervezett a Líbiai-sivatagba, s az első magyarok egyikeként eljutott a Szahara legnehezebben megközelíthető, legjáratlanabb vidékeire, a Gilf Kebírbe, Vádi Szúrába és az évszázadokon át hiába keresett, Almásy által felfedezett rejtelmes oázisba, Zarzurába.

A könyv izgalmas kérdésekre keresett választ. Hogyan lesz az orvosi javaslatra testnevelésből felmentett diákból eredményes felderítő pilóta? Miképpen válhat a bukott diák, az osztályismétlésre utasított gimnazista világhírű földrajzi felfedezővé? Miért vezényelték Rommel seregéhez, Líbiába? Miért került ártatlanul népbíróság elé, s hogyan mentették fel a vádak alól?

A szerző negyedszázados kutatásai során keresett választ az Almásyval kapcsolatos kérdésekre, amelyeket világszerte feltettek a film sikere nyomán.

1999-ben az RTL Klub televíziós forgatócsoportja és a szerző végigjárták Almásy menekülési útvonalát az Akabai-szoroson keresztül. Erről az újabb expedícióról is szól a kötet.

A szerző a frankfurti Frobenius Intézetben 2015-ben olyan új, mindeddig publikálatlan eredeti fényképekre és dokumentumokra bukkant, melyek első ízben a kötet harmadik kiadásában kerülnek a nyilvánosság elé.

2017. december 6-án 60 éves KUBASSEK JÁNOS geográfus, a Teleki útját végigjáró 1987-88-as híres magyar Afrika-expedíció tagja, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, a Jeles világjárók nyomdokain, "az angol beteg", azaz Almásy László életéről szóló A Szahara bűvöletében, és a Körösi Csoma Sándor életútját bemutató A Himalája magyar remetéje című könyv szerzője, aki hét kontinens 102 országában járt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kubassek János
  A Szahara bűvöletében
  Az "Angol beteg" igazi története - Almásy László hiteles életrajza
  Kiadó: Medicina
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 463
  ISBN: 9789632439594

 • Cikkszám
  876488
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés