Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS

-25%
ÚJ
A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Szahara bűvöletében - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
6 200 Ft
Akció: 4 650 Ft
Kezdete: 2017.12.03   A készlet erejéig!

A kötet végigkíséri a kilenc Oscar-díjjal kitüntetett film – az „Angol beteg” – főhőse, Almásy László életútját. Feleleveníti gyermekéveit, első világháborús tevékenységét, IV. Károly királypuccsaiban játszott szerepét.

A geográfus szerző – az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója – nyomon követte a XX. század legsikeresebb magyar földrajzi felfedező utazójának életútját. Felkereste Almásy László kalandos pályafutásának európai, ázsiai és afrikai helyszíneit.

Hat évtizeddel Almásy után, 1993-ban expedíciót szervezett a Líbiai-sivatagba, s az első magyarok egyikeként eljutott a Szahara legnehezebben megközelíthető, legjáratlanabb vidékeire, a Gilf Kebírbe, Vádi Szúrába és az évszázadokon át hiába keresett, Almásy által felfedezett rejtelmes oázisba, Zarzurába.

A könyv izgalmas kérdésekre keresett választ. Hogyan lesz az orvosi javaslatra testnevelésből felmentett diákból eredményes felderítő pilóta? Miképpen válhat a bukott diák, az osztályismétlésre utasított gimnazista világhírű földrajzi felfedezővé? Miért vezényelték Rommel seregéhez, Líbiába? Miért került ártatlanul népbíróság elé, s hogyan mentették fel a vádak alól?

A szerző negyedszázados kutatásai során keresett választ az Almásyval kapcsolatos kérdésekre, amelyeket világszerte feltettek a film sikere nyomán.

1999-ben az RTL Klub televíziós forgatócsoportja és a szerző végigjárták Almásy menekülési útvonalát az Akabai-szoroson keresztül. Erről az újabb expedícióról is szól a kötet.

A szerző a frankfurti Frobenius Intézetben 2015-ben olyan új, mindeddig publikálatlan eredeti fényképekre és dokumentumokra bukkant, melyek első ízben a kötet harmadik kiadásában kerülnek a nyilvánosság elé.

2017. december 6-án 60 éves KUBASSEK JÁNOS geográfus, a Teleki útját végigjáró 1987-88-as híres magyar Afrika-expedíció tagja, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, a Jeles világjárók nyomdokain, "az angol beteg", azaz Almásy László életéről szóló A Szahara bűvöletében, és a Körösi Csoma Sándor életútját bemutató A Himalája magyar remetéje című könyv szerzője, aki hét kontinens 102 országában járt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kubassek János
  A Szahara bűvöletében
  Az "Angol beteg" igazi története - Almásy László hiteles életrajza
  Kiadó: Medicina
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 463
  ISBN: 9789632439594

 • Cikkszám
  876488
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés