Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Római Birodalom - 35 éve hunyt el FALUS RÓBERT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A Római Birodalom - 35 éve hunyt el FALUS RÓBERT
540 Ft

Falus Róbert népszerű stílusú, a száraz adattár helyett az egyes korszakok fejlődési sajátosságaira koncentráló könyve az időszámításunk előtti 8. századtól az időszámításunk szerinti 5. századig tekinti át az ókor legnagyobb birodalmának történetét. A kötet Róma alapításának legendás történetével indul, majd az itáliai civilizáció történelmi gyökereit és összefüggéseit elemzi. Részletesen szól a korai római társadalomról és az államszervezet alakulásáról, a királyok korától a köztársaság kikiáltásáig. Ez a társadalmi szervezet potenciális lehetőségeit kibontó államforma és a „Divide et impera” azóta is sokszor bevált külpolitikája tette Rómát világbirodalommá. A pun háborúk után, az időszámítás előtti 2. században Itália vált a földközi-tengeri medence urává. Ugyanakkor a köztársaság szilárdnak hitt ereje meginog. A rabszolgalázadások és a polgárháborúk anarchiáját szükségszerűen követi a diktatúra, majd a császárság kora. A könyv az aranykort, a művészetek fejlődésének századait elemzi a legrészletesebben, majd Róma ideológiai és politikai hanyatlásának jelenségeit és okait részletezi. Falus Róbert nem zárja le mechanikusan a történelmi szakaszt Róma bukásával, hanem érzékelteti a római civilizációt öröklő új Európa továbbfejlődésének útját is. A könyv olvasmányos és adatgazdag.

2018. augusztus 3-án 35 éve hunyt el FALUS RÓBERT klasszika-filológus. Jelentős műve a Szophoklész és Horatius életéről közzétett könyv. Megírta a görög és a római irodalom történetét, amely ókortudományunk egyik legjelentősebb teljesítménye. Legsikerültebb tanulmányai külön kötetben Görög harmónia címmel jelentek meg.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Falus Róbert
  A Római Birodalom
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1981
  Oldalszám: 162
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631124983

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  907266
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés