Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Római Birodalom - 35 éve hunyt el FALUS RÓBERT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A Római Birodalom - 35 éve hunyt el FALUS RÓBERT
540 Ft

Falus Róbert népszerű stílusú, a száraz adattár helyett az egyes korszakok fejlődési sajátosságaira koncentráló könyve az időszámításunk előtti 8. századtól az időszámításunk szerinti 5. századig tekinti át az ókor legnagyobb birodalmának történetét. A kötet Róma alapításának legendás történetével indul, majd az itáliai civilizáció történelmi gyökereit és összefüggéseit elemzi. Részletesen szól a korai római társadalomról és az államszervezet alakulásáról, a királyok korától a köztársaság kikiáltásáig. Ez a társadalmi szervezet potenciális lehetőségeit kibontó államforma és a „Divide et impera” azóta is sokszor bevált külpolitikája tette Rómát világbirodalommá. A pun háborúk után, az időszámítás előtti 2. században Itália vált a földközi-tengeri medence urává. Ugyanakkor a köztársaság szilárdnak hitt ereje meginog. A rabszolgalázadások és a polgárháborúk anarchiáját szükségszerűen követi a diktatúra, majd a császárság kora. A könyv az aranykort, a művészetek fejlődésének századait elemzi a legrészletesebben, majd Róma ideológiai és politikai hanyatlásának jelenségeit és okait részletezi. Falus Róbert nem zárja le mechanikusan a történelmi szakaszt Róma bukásával, hanem érzékelteti a római civilizációt öröklő új Európa továbbfejlődésének útját is. A könyv olvasmányos és adatgazdag.

2018. augusztus 3-án 35 éve hunyt el FALUS RÓBERT klasszika-filológus. Jelentős műve a Szophoklész és Horatius életéről közzétett könyv. Megírta a görög és a római irodalom történetét, amely ókortudományunk egyik legjelentősebb teljesítménye. Legsikerültebb tanulmányai külön kötetben Görög harmónia címmel jelentek meg.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Falus Róbert
  A Római Birodalom
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1981
  Oldalszám: 162
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631124983

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  907266
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés