Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Pannon - 1900 éve született MARCUS AURELIUS

-30%
ÚJ
A Pannon - 1900 éve született MARCUS AURELIUS
 • A Pannon - 1900 éve született MARCUS AURELIUS
 • A Pannon - 1900 éve született MARCUS AURELIUS
 • A Pannon - 1900 éve született MARCUS AURELIUS
2 999 Ft
Akció: 2 099 Ft
Kezdete: 2021.04.25   A készlet erejéig!

Marcellus Mihály Pannonia Romanum sorozatának legújabb kötete Marcus Aurelius Antoninus császár uralkodásának idején, a szerző Északi vihar című regényének eseményeit követően játszódik Pannonia Superior provincia területén. A regény főszereplői történelmi alakok: mind Marcus Valerius Maximianus pannoniai születésű nemes, a parthus háború veteránja, aki szülőföldjére visszatérve újra fegyvert fog a limest áttörő germánok ellen, mind ellensége, a narista törzs királya, Valao. Hasonlóképpen történelmi alak Marcus Aurelius Antoninus is, aki Kr. u. 161-ben lépett a császári trónra, Lucius Verust emelve társcsászárává. Miközben társuralkodójára bízta keleten a parthus fenyegetés visszaverését, rá hárult a birodalom nyugati felét egyre inkább veszélyeztető germán törzsek legyőzése. A germán törzsszövetség meglepően szervezetten indít támadást a Danuvius mentén, sorra felmorzsolva a határerődöket és helyőrségeket. A hadseregbe nemrég visszatért Marcus Valerius Maximianus ellenségtől körülvéve bujdokolni kényszerül maroknyi megmaradt csapatával, miközben a naristák királya, Valao, személyesen rá is vadászik a határvidék biztosítása közben. A rajtaütések, portyák és cselvetések kegyetlenek, mégis mindkét oldalon vannak olyan vérbeli harcosok, akik nem helyezik a tisztesség elé a győzelmet, és akár az árulás árán szerzett előnyt is hajlandóak visszautasítani. Marcellus Mihály Pannonia Romanum című regénysorozata rendkívül alapos történelmi kutatómunkára támaszkodva, hagyományőrzőként saját élményekből is táplálkozva mutatja be a Kr. u. II. századi Pannonia provinciák történetét. A regények fordulatokban gazdag cselekménye mellett színes, plasztikus képet fest a korabeli Arrabona, Savaria és Pannonia életéről mind a hódítókéről, mind a meghódítottakéról, a kézművesekéről és az előkelőkéről, a közkatonákéról és a hadvezérekéről, a helytartókéról és a császárokéról.

 

2021. április 26-án 1900 éve született MARCUS AURELIUS római császár, filozófus

 

Róma történetének egy rövid időszakában az volt a szokás, hogy a császárok örökbefogadással biztosították utódlásukat, miáltal rátermett uralkodók kerültek hatalomra, ez volt "a jó császárok kora". Marcus Aureliust Antoninus Pius fogadta örökbe, s remekül választott, hiszen Marcus a korabeli Róma talán legműveltebb embere volt, s amikor 161-ben trónra lépett, megvalósult az évszázados álom; filozófus császár öltötte magára a bíbort.

 

Ő maga nem nagyon vágyott a hatalomra, mivel sokkal többre tartotta Szókratészt akármelyik uralkodónál, ő is inkább híres filozófusként szeretett volna bevonulni a történelembe. De, ha már balsorsa a császári trónra juttatta, igyekezett jó uralkodó lenni, ne gondoljuk tehát, hogy naphosszat békés töprengéssel múlatta az időt. Ha kellett bátran háborúzott is, több hadjárat során járt hazánk mai területén is, sőt, itt készült remek filozófiai könyvének, az Elmélkedéseknek egy része is. Alattvalói őszintén rajongtak érte, kegyes cselekedeteire legyen elég példának az, a mai politikusok számára bizonyára felfoghatatlan szokása, hogy természeti csapások és járványok sújtotta nehezebb években elengedte az adókat.

 

Amilyen kiválóan igazgatta hatalmas birodalmát, olyan szerencsétlen volt a magánéletben, felesége, Faustina fűvel-fával megcsalta, sokak szerint gyermeküknek, Commodusnak sem a derék császár, inkább egy gladiátor lehetett a vér szerinti apja. Annál is inkább feltételezhető volt ez, mert Commodus a római történelem egyik leghitványabb császáraként szerzett kétes dicsőséget.

 

Marcus Aurelius ugyanis - életének talán egyetlen rossz döntését hozva - szakított a hagyománnyal, nem fogadott örökbe senkit, így utódja vérszomjas fia lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

 

 

 

 • Marcellus Mihály
  A Pannon
  Marcus Aurelius Pannóniában 2.
  Kiadó: Gold Book
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 374
  ISBN: 9789634262848

 • Cikkszám
  592214
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés