Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Pál utcai fiúk fotókkal - 140 éve született MOLNÁR FERENC

-25%
ÚJ
A Pál utcai fiúk fotókkal - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A Pál utcai fiúk fotókkal - 140 éve született MOLNÁR FERENC
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2018.01.11   A készlet erejéig!

Játék és harc, barátság és árulás, győzelem és halál. Molnár Ferenc regénye már száztíz éve a fiatal olvasók kedvence: az idők során készült belőle némafilm, hangosfilm, színdarab és zenés játék, közel két tucat nyelvre fordították le, több országban lett kötelező vagy ajánlott olvasmány. Szereplői – akik Molnár Ferenchez hasonlóan a budapesti Józsefváros szülöttei – ma már az ifjúsági irodalom halhatatlan hősei. Gyerekkorunkban mindannyian olyan bátrak szeretnénk lenni, mint Boka, olyan elszántak, mint Nemecsek, és vágyunk egy helyre, ahol otthon érezhetjük magunkat, akárcsak a Pál utcai fiúk a grundon.

A regény alapján készült, azonos című zenés játékot Marton László rendezésébena budapesti Vígszínház mutatta be 2016. november 5-én. Jelen kiadás a nagy sikerű színdarab emlékezetes pillanatait idézi fel Gordon Eszter színes fotóinak segítségével.

2018. január 12-én 140 éve született Budapesten MOLNÁR FERENC író. Finoman fogalmazva is túltengett benne az önbizalom, de talán volt is oka a büszkeségre, hiszen huszonévesen már híres írónak számított, s még nem volt harminc, amikor megírta a magyar irodalom egyik legjobb ifjúsági regényét, a klasszikus értékű A Pál utcai fiúkat. Fényes írói és anyagi sikereinek birtokában úgy vélekedett, mindent megtehet, amit akar, nemigen vette figyelembe mások véleményét, s így járt el a nőkkel szemben is. Nem átallott kezet emelni a gyengébb nem képviselőire, felesége, Vészi Margit sokat szenvedett miatta. Az italoskedvű író általában reggel járt haza, neje persze szemére hányta életmódját, aminek általában verés lett a vége. Molnár egyszer még terhes feleségét is elverte, mire az hazaköltözött a szüleihez. Egyszer még megpróbálkoztak kapcsolatuk rendezésével, de Margit végül törött kisujjal végleg szakított verekedős urával. Molnár persze nem tanult hibájából, szegény második feleségét, Fedák Sárit rendszeresen úgy elverte, mint szódás a lovát. De azért árnyaltabb az igazság, hiszen a híres színésznő gyakran maga provokálta ki a verést, és a kortársak szerint egyáltalán nem volt ellenére a testi szenvedés eme változata, így voltaképpen ideális párnak számítottak. Fedákot különben nem kapcsolatuk elején, hanem a legvégén vette el, amikor már mást szeretett. Amint a Fedák és Medgyaszay Vilma főszereplésével bemutatott János vitéz kapcsán szellemesen fel is idézte a történteket: "Így kell nekem. Megérdemeltem. Volt ott egy tündéri, édes, nőies kis nő, aki Iluskát játszott. És erre én - fene a marha buzeráns fejemet! - feleségül veszem Kukorica Jancsit!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Molnár Ferenc
  A Pál utcai fiúk fotókkal
  A borítót és a fotómellékletet készítette: Barcsik Géza
  Az utószót írta: Komáromi Gabriella
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 159
  ISBN: 9789634158127

 • Cikkszám
  743272
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés