Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Pál utcai fiúk fotókkal - 140 éve született MOLNÁR FERENC

-25%
ÚJ
A Pál utcai fiúk fotókkal - 140 éve született MOLNÁR FERENC
 • A Pál utcai fiúk fotókkal - 140 éve született MOLNÁR FERENC
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2018.01.11   A készlet erejéig!

Játék és harc, barátság és árulás, győzelem és halál. Molnár Ferenc regénye már száztíz éve a fiatal olvasók kedvence: az idők során készült belőle némafilm, hangosfilm, színdarab és zenés játék, közel két tucat nyelvre fordították le, több országban lett kötelező vagy ajánlott olvasmány. Szereplői – akik Molnár Ferenchez hasonlóan a budapesti Józsefváros szülöttei – ma már az ifjúsági irodalom halhatatlan hősei. Gyerekkorunkban mindannyian olyan bátrak szeretnénk lenni, mint Boka, olyan elszántak, mint Nemecsek, és vágyunk egy helyre, ahol otthon érezhetjük magunkat, akárcsak a Pál utcai fiúk a grundon.

A regény alapján készült, azonos című zenés játékot Marton László rendezésébena budapesti Vígszínház mutatta be 2016. november 5-én. Jelen kiadás a nagy sikerű színdarab emlékezetes pillanatait idézi fel Gordon Eszter színes fotóinak segítségével.

2018. január 12-én 140 éve született Budapesten MOLNÁR FERENC író. Finoman fogalmazva is túltengett benne az önbizalom, de talán volt is oka a büszkeségre, hiszen huszonévesen már híres írónak számított, s még nem volt harminc, amikor megírta a magyar irodalom egyik legjobb ifjúsági regényét, a klasszikus értékű A Pál utcai fiúkat. Fényes írói és anyagi sikereinek birtokában úgy vélekedett, mindent megtehet, amit akar, nemigen vette figyelembe mások véleményét, s így járt el a nőkkel szemben is. Nem átallott kezet emelni a gyengébb nem képviselőire, felesége, Vészi Margit sokat szenvedett miatta. Az italoskedvű író általában reggel járt haza, neje persze szemére hányta életmódját, aminek általában verés lett a vége. Molnár egyszer még terhes feleségét is elverte, mire az hazaköltözött a szüleihez. Egyszer még megpróbálkoztak kapcsolatuk rendezésével, de Margit végül törött kisujjal végleg szakított verekedős urával. Molnár persze nem tanult hibájából, szegény második feleségét, Fedák Sárit rendszeresen úgy elverte, mint szódás a lovát. De azért árnyaltabb az igazság, hiszen a híres színésznő gyakran maga provokálta ki a verést, és a kortársak szerint egyáltalán nem volt ellenére a testi szenvedés eme változata, így voltaképpen ideális párnak számítottak. Fedákot különben nem kapcsolatuk elején, hanem a legvégén vette el, amikor már mást szeretett. Amint a Fedák és Medgyaszay Vilma főszereplésével bemutatott János vitéz kapcsán szellemesen fel is idézte a történteket: "Így kell nekem. Megérdemeltem. Volt ott egy tündéri, édes, nőies kis nő, aki Iluskát játszott. És erre én - fene a marha buzeráns fejemet! - feleségül veszem Kukorica Jancsit!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Molnár Ferenc
  A Pál utcai fiúk fotókkal
  A borítót és a fotómellékletet készítette: Barcsik Géza
  Az utószót írta: Komáromi Gabriella
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 159
  ISBN: 9789634158127

 • Cikkszám
  743272
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés