Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
 • A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
 • A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
 • A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
2 100 Ft
Nincs raktáron

Az olasz és európai történelmet alakító családok közül a Medici-dinasztia a legkivételesebbek közé tartozik. A Firenzétől északra fekvő Mugello faluban megszedve magukat, a városba költözvén kereskedelmi tevékenységből, majd bankügyletekből dúsgazdaggá lettek; Ardigo már a kézművesek céhmestere, a család politikai hatalmát azonban idősebb Cosimo alapozta meg, egyike a történelem legérdekesebb figuráinak. Minden cím nélkül volt három évtizeden át teljhatalmú ura Firenzének, hatalma szinte egész Toscanára, sőt a vetélytárs Pisára is kiterjedt; unokája, a művészetpártoló, maga is művészkedő Lorenzo -akit a Nagyszerű melléknévvel tiszteltek meg a kortársak- már "a kor politikai mérlegének nyelve". A család sorsa, a Medici-hercegeké, pápáké elválaszthatatlanul egybefonódott Firenze történetének legragyogóbb időszakával. Hibbert lebilincselő, regényesen izgalmas családtörténete eleven képet ad az európai történelem egyik legérdekesebb korszakáról, a ragyogás, és hanyatlás főszereplőiről.

2017. október 19-én 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI toscanai nagyherceg. A nagyhírű firenzei bankárcsalád tagja volt, s fiatalon - amint akkortájt írták - "nagyon lefoglalták a nők" és "nem nagyon szentelte magát az erénynek". Firenze élére kerülve folytatta államférfitól kissé szokatlan életvitelét, jövedelmének gyarapítása céljából számos kétes üzletbe is belefogott, játékbarlangokat nyitott például Velencében és Rómában. Talán a női nem iránti lelkes hódolat csiszolta finom ízlésének köszönhető viszont, hogy lelkesen pártolta a művészeteket, s ebbéli foglalatossága örökre megőrzi a nevét. Az ő műgyűjteményén alapszik ugyanis a világhírű Uffizi-képtár, amelyet az általa átépített galériában helyezett el, s ő készíttette el a Tribunát, a II. emelet nyolcszögletű dísztermét, amely a herceg iparművészeti és ritkasággyűjteményének adott helyet. A korabeli közvéleményt persze jobban foglalkoztatta híres szerelmi viszonya Bianca Cappellóval. Francesco ugyan nős volt, de Biancának külön lakást bérelt. Bianca, hogy a viszonyt még szorosabbá tegye, áldott állapotot színlelt, még "szült" is: egy idegen gyermeket csempészett a házba. Felesége halála után Francesco elvette Biancát, s békében éltek, amíg meg nem haltak. Mivel egy napon érte utol őket a végzet, gyanú támadt, hogy mérgezés áldozatai lettek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Christopher Hibbert
  A Medici-ház tündöklése és bukása
  Kiadó: Holnap
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 364
  ISBN: 9633460174

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  439364
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés