Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
 • A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
 • A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
 • A Medici-ház tündöklése és bukása - 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI
2 100 Ft
Nincs raktáron

Az olasz és európai történelmet alakító családok közül a Medici-dinasztia a legkivételesebbek közé tartozik. A Firenzétől északra fekvő Mugello faluban megszedve magukat, a városba költözvén kereskedelmi tevékenységből, majd bankügyletekből dúsgazdaggá lettek; Ardigo már a kézművesek céhmestere, a család politikai hatalmát azonban idősebb Cosimo alapozta meg, egyike a történelem legérdekesebb figuráinak. Minden cím nélkül volt három évtizeden át teljhatalmú ura Firenzének, hatalma szinte egész Toscanára, sőt a vetélytárs Pisára is kiterjedt; unokája, a művészetpártoló, maga is művészkedő Lorenzo -akit a Nagyszerű melléknévvel tiszteltek meg a kortársak- már "a kor politikai mérlegének nyelve". A család sorsa, a Medici-hercegeké, pápáké elválaszthatatlanul egybefonódott Firenze történetének legragyogóbb időszakával. Hibbert lebilincselő, regényesen izgalmas családtörténete eleven képet ad az európai történelem egyik legérdekesebb korszakáról, a ragyogás, és hanyatlás főszereplőiről.

2017. október 19-én 430 éve hunyt el FRANCESCO MEDICI toscanai nagyherceg. A nagyhírű firenzei bankárcsalád tagja volt, s fiatalon - amint akkortájt írták - "nagyon lefoglalták a nők" és "nem nagyon szentelte magát az erénynek". Firenze élére kerülve folytatta államférfitól kissé szokatlan életvitelét, jövedelmének gyarapítása céljából számos kétes üzletbe is belefogott, játékbarlangokat nyitott például Velencében és Rómában. Talán a női nem iránti lelkes hódolat csiszolta finom ízlésének köszönhető viszont, hogy lelkesen pártolta a művészeteket, s ebbéli foglalatossága örökre megőrzi a nevét. Az ő műgyűjteményén alapszik ugyanis a világhírű Uffizi-képtár, amelyet az általa átépített galériában helyezett el, s ő készíttette el a Tribunát, a II. emelet nyolcszögletű dísztermét, amely a herceg iparművészeti és ritkasággyűjteményének adott helyet. A korabeli közvéleményt persze jobban foglalkoztatta híres szerelmi viszonya Bianca Cappellóval. Francesco ugyan nős volt, de Biancának külön lakást bérelt. Bianca, hogy a viszonyt még szorosabbá tegye, áldott állapotot színlelt, még "szült" is: egy idegen gyermeket csempészett a házba. Felesége halála után Francesco elvette Biancát, s békében éltek, amíg meg nem haltak. Mivel egy napon érte utol őket a végzet, gyanú támadt, hogy mérgezés áldozatai lettek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Christopher Hibbert
  A Medici-ház tündöklése és bukása
  Kiadó: Holnap
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 364
  ISBN: 9633460174

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  439364
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés