Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Lincoln-mítosz - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN

-25%
ÚJ
A Lincoln-mítosz - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
 • A Lincoln-mítosz - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
 • A Lincoln-mítosz - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2019.02.10   A készlet erejéig!

1861 szeptembere: Nem minden az, aminek látszik. Ezzel a különös megjegyzéssel száll elnökről elnökre egy sokkoló titok, amely ekkorra Abraham Lincoln kezébe kerül. És ahogy lezajlanak az Amerikai Polgárháború első véres csatái, Lincolnnak egyedül kell döntenie, miként használja fel ezt a kényes tudást: megmentsen-e többezer amerikai életet, vagy feláldozza a nemzete jövőjét?

A jelen – Washingtonban jelentős politikai vihart kavar egy hivatalos vizsgálódás egy nemzetközi vállalkozó, a Mormon Egyház egyik Vénje ellen. Dániában az Amerikai Igazságügyi Minisztérium egyik eltűnt ügynöke veszélyes emberek fogságába esik. És néhány órán belül Cotton Malone ahelyett, hogy továbbra is békésen árulná a könyveit a boltjában, Malone nemcsak az életét, a szabadságát, hanem legnagyobb szerelmét is kockára teszi, hogy kiderüljön az igazság Abraham Lincolnról – és közben az Amerikai Egyesült Államok sorsa is ettől függ.

Steve Berry, a történelmi thriller nagymestere egy tudós alaposságával bogozza ki múltbéli események, legendák korunkig ható szövevényét. A New York Times bestsellerszerzője. Regényeit 40 nyelvre fordítják, 51 országban, több mint húszmillió példányban.

2019. február 12-én 210 éve született ABRAHAM LINCOLN amerikai elnök. "A megosztottság nem tartható fenn, úgy hiszem, ez a kormány nem tűrheti tovább, hogy az emberek fele rabszolga, másik fele pedig szabad legyen" - írta egy levelében Lincoln, a rabszolgaság elleni harc éllovasa, s mikor 1860-ban az elnöki székbe ülhetett, tett is róla, hogy Amerika megszabaduljon ettől a szégyentől. Nem volt könnyű dolga, a déli államok ugyanis Jefferson Davis személyében saját elnököt választottak maguknak, akit meg az északiak nem fogadhattak el, így az ország kettészakadt. Amint Lincoln mondta elnöki beiktatásakor: "Férj és feleség elválhatnak úgy, hogy akár sohasem találkoznak többé, de a mi hazánk különböző részei ezt nem tehetik meg". Az államok végül ismét egyesültek persze, előtte azonban egy súlyos polgár-háborúban kellett érvényt szerezni az örök emberi igazságnak, s a végső győzelmet Lincoln nem is érte meg, egy színházi előadás közben lelőtték. S bár Lincolnnak ma kultusza van az Egyesült Államokban, az igazság az, hogy teljesen átlagos képességű ember volt, "intellektuális csillogás nélküli férfiú", aki postamesterből lett elnök. Az amerikaiak túltengő önérzete szerint persze ezzel is csak azt bizonyítván, hogy az Újvilágban "jó szándékú emberek olyan feladatokat tudnak véghez vinni, amelyekhez az Óvilágban hősre volna szükség". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Steve Berry
  A Lincoln-mítosz
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 500
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789634062271

 • Cikkszám
  628413
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés